ΣΥΡΙΖΑ τέλος…

ΣΥΡΙΖΑ τέλος...

Τουλάχιστον όπως τον γνωρίζαμε.

Ήταν δεδομένο. Άπαντες έμοιαζαν να περιμένουν απλά την θρυαλλίδα που θα βάλει… φωτιά στα πάντα και θα γίνει το «μπαμ», που θα φέρει, μοιραία, μια σειρά από καταιγιστικές εξελίξεις. Και αυτό, με μαθηματική σχεδόν ακρίβεια, έγινε.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στον άτυπο εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ώρες κι έχει κάνει άνω-κάτω το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η διαφαινόμενη διάσπαση μετά την εκλογή Κασσελάκη ήταν σχεδόν βέβαιη, καθώς η «Ομπρέλα» δεν μπορούσε με τίποτα να δεχτεί πως ο 35χρονος ήρθε σχεδόν από το πουθενά και τους «έκλεψε» την προεδρία του κόμματος.

Ήδη τα όργανα άρχισαν με την διαγραφή του (θυμίζουμε: υποψήφιου προέδρου πριν ένα μήνα…) Στέφανου Τζουμάκα, μετά τις δηλώσεις του τελευταίου. «Δεν μπορώ να επιτρέψω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζουν στα κανάλια ένα ολόκληρο κόμμα, που έχει μόνη του δύναμη τα μέλη και τους ψηφοφόρους του, ως «ολιγαρχικό» και «διαπλεκόμενο», εξήγησε την στάση του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Αμέσως μετά από αυτό το συμβάν παρενέβη ο Νίκος Φίλης, ο οποίος έγραψε πως θεωρεί απαράδεκτη την διαγραφή Τζουμάκα, κάτι που λίαν συντόμως θα «μεταφραστεί», λογικά, σε αποπομπή και του ιδίου από την Προοδευτική Συμμαχία.

Όπως καταλαβαίνει εύκολα και ο πλέον αδαής, λοιπόν, είναι πασιφανές πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει σε μια νέα εποχή, με τη λογική να λέει πως η ρήξη θα «πιάσει» κι άλλα στελέχη του κόμματος, τα οποία εξακολουθούν να θεωρούν εαυτούς ως θεματοφύλακες της αριστεράς και δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα τον Κασσελάκη ως αντικαταστάτη του Αλέξη Τσίπρα.

Είναι αυτή η διάσπαση το πολιτικό τέλος του ΣΥΡΙΖΑ; Ενδεχομένως.

Όμως, αν ο Κασσελάκης απαλλαγεί από τα… βαρίδια- για τον ίδιο, όχι εν γένει στην πολιτική σκηνή-, τότε δεν αποκλείεται να έχει κάνει ακόμα και την κίνηση-ματ.

Το μόνο βέβαιο είναι πως στο εγγύς μέλλον θα φανούν πολλά…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.