Αναγκάστηκε να το κάνει για τον πιο απλό λόγο: Γι’ αυτό πήγε σε debate… κι έχασε ο Μπακογιάννης

Αναγκάστηκε να το κάνει για τον πιο απλό λόγο: Γι' αυτό πήγε σε debate... κι έχασε ο Μπακογιάννης

Μία εβδομάδα μετά, έγινε σαφές

Μία εβδομάδα έχει περάσει από τότε που γίναμε μάρτυρες (όσοι ελάχιστοι, τέλος πάντων, πήγαμε να ψηφίσουμε…) μίας εκ των μεγαλύτερων εκπλήξεων στα χρονικά των δημοτικών εκλογών.

Αναφερόμαστε φυσικά στην ανατροπή… μεγατόνων που έκανε ο Χάρης Δούκας και κατάφερε, σχεδόν από το πουθενά, να επικρατήσει του απερχόμενου δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη, παίρνοντας ο ίδιος το χρίσμα στον Δήμο Αθηναίων.

Πολλοί προσπάθησαν να εξηγήσουν το πώς επετεύχθη αυτός ο πολιτικός άθλος και ήρθανε τα πάνω-κάτω, με πάρα πολύ κόσμο να στέκεται- πέραν της προφανούς συσπείρωσης όλων των «αντιδεξιών», τρόπων τινά, δυνάμεων- στο debate που έδωσαν οι δύο υποψήφιοι πριν την δεύτερη Κυριακή των αυτοδιοικητικών.

Δεν ήταν λίγοι εκείνοι (μεταξύ των οποίων και επίσημα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης) που χαρακτήρισαν σχεδόν ως «πολιτική αυτοκτονία» την απόφαση Μπακογιάννη να «κατέβει» σε debate, από την στιγμή που προηγείτο μετά την πρώτη Κυριακή σχεδόν 30 ολόκληρες μονάδες.

Μπορεί, ωστόσο, εκ πρώτης όψεως να μοιάζει… παράλογη αυτή η απόφαση, καθώς πολύς κόσμος έμαθε τον Χάρη Δούκα και κατάλαβε περί ποίου πρόκειται, όμως μόνο τέτοια δεν ήταν.

Γιατί το λέμε αυτό;

Πολύ απλά γιατί ο πρώην, πια, δήμαρχος της Αθήνας ήταν υποχρεωμένος να παραστεί στο debate, καθώς οι μετρήσεις έδειχναν σαφές ντέρμπι τη 2η Κυριακή, με το ρεύμα να είναι υπέρ του κυρίου Δούκα.

Επομένως, ο κ. Μπακογιάννης με την παρουσία του στο debate κατέβαλε την ύστατη προσπάθεια να «το γυρίσει», κάτι που όμως δεν έγινε και, μοιραία, έχασε τις εκλογές…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.