Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Μπάιντεν «πάτησε το κουμπί»

Τι ξέρουν και τι φοβούνται οι μυστικές υπηρεσίες για τον Μπάιντεν

Ώρα μηδέν

Η χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας ως απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε η Χαμάς στο έδαφός του τα ξημερώματα της 7ης Οκτωβρίου, είναι προ των πυλών.

Οι εικόνες με τις μετακινήσεις στρατιωτών και εξοπλισμού από το Ισραήλ αποτελούν παρελθόν από την Πέμπτη (19/10), γεγονός που δείχνει ότι όλες οι μονάδες έχουν λάβει θέσεις για την πραγματοποίηση της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών του Ισραήλ, Νιρ Μπαρκάτ, ο στρατός έχει το «πράσινο φως» για να μπει στη Γάζα όταν είναι έτοιμος.

Σε συνέντευξή του στο ABC News, τόνισε ότι οι όμηροι και οι απώλειες αμάχων θα είναι σε δεύτερη μοίρα καθώς προτεραιότητα είναι η καταστροφή της Χαμάς.

«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε να φέρουμε πίσω τους ομήρους μας ζωντανούς αλλά πρώτη και τελευταία προτεραιότητα είναι η καταστροφή της Χαμάς», ανέφερε.


Οι στόχοι των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ:

  • Όμηροι: Ήδη γίνονται επιδρομές και επιχειρήσεις ανίχνευσης.
  • Στοχοποίηση: Να στοχοποιηθεί η ηγεσία της Χαμάς αλλά και όσοι ενεπλέκασαν στις επιθέσεις της Χαμάς το πρωί της 7ης Οκτωβρίου
  • Τούνελ: Να εντοπιστούν τα υπόγεια τούνελ όπου «κρύβεται» όλη η δύναμη της Χαμάς
  • Χαρτογράφηση: Σκοπός είναι να χαρτογραφηθεί η άμυνα της Χαμάς (πολυβολία, θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, αντιαρματικά)

Ο Μπάιντεν «πάτησε το κουμπί»

Σε διάγγελμά του ο Τζο Μπάιντεν ανέφερε πως η Χαμάς και ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχουν το «κοινό» ότι θέλουν να «αφανίσουν» δημοκρατίας και προανήγγειλε πως θα ζητήσει σήμερα Παρασκευή (20/10) από το Κογκρέσο τη χρηματοδότηση βοήθειας των ΗΠΑ στο Ισραήλ και στην Ουκρανία.

«Η Χαμάς και ο Πούτιν αντιπροσωπεύουν διαφορετικές απειλές, αλλά έχουν κοινό τούτο: θέλουν και οι δύο να αφανίσουν εντελώς μια γειτονική δημοκρατία», είπε ο ογδοντάρης Δημοκρατικός κάπου 20 ώρες μετά την επιστροφή του από το Τελ Αβίβ, όπου διαβεβαίωσε τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου πως η Ουάσιγκτον στέκει στο πλευρό της χώρας του.

Πηγή του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στην κυβέρνησή του είπε πως το αίτημα προς το Κογκρέσο θα περιλαμβάνει 60 δισ. για την Ουκρανία και 14 δισεκ. δολάρια για το Ισραήλ.

Ακόμη, θα ζητηθούν 10 δισ. δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια, 14 δισ. για την ασφάλεια των συνόρων με το Μεξικό και 7 δισ. για την περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού, ιδίως για την Ταϊβάν, κατά την ίδια πηγή.

Περίπου το μισό από το ποσό για την Ουκρανία θα διατεθεί για την αντικατάσταση και την πλήρωση αποθεμάτων του αμερικανικού στρατού, πάντα κατά την πηγή του Reuters.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.