Δεν μπορεί να κατηγορούν ακόμα τον Τσίπρα…

Το πάει μέχρι τέλους ο Αλέξης Τσίπρας…

«Πυρά» στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Eσωστρέφεια δίχως τέλος στον ΣΥΡΙΖΑ με το πρώτο κρας τεστ στην Πολιτική Γραμματεία να δείχνει τον δρόμο της επιπλέον πόλωσης!

H «Ομπρέλα» προσήλθτε στη συνεδρίαση με ένα κείμενο γεμάτο αιχμές κατά του Στέφανου Κασσελάκη και «άναψαν τα αίματα».

Στο κομματικό όργανο τοποθετήθηκε και η Έφη Αχτσιογλου που μετά τις εσωκομματικές εκλογές είχε αποφασίσει να μην τοποθετηθεί δημόσια για καμία από τις κινήσεις Κασσελάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η κ. Αχτσιογλου άσκησε κριτική στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την ομιλία του στο ΣΕΒ σημειώνοντας πως η θέση ότι το κεφάλαιο είναι εργαλείο για την ευημερία και τη μείωση των ανισοτήτων είναι ανήκουστη.

Η πρώην υπουργός Εργασίας εστίασε και στην ανάρτηση του κ. Κασσελάκη πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, για την έξοδο των «υπονομευτών» από τα ψηφοδέλτια, και υποστήριξε πως ότι είναι προβληματικό να τίθεται. Η γενική και αόριστη κατηγορία των υπονομευτών, σκιαγραφώντας μια δυνάμει απειλή κατά πάντων τι περιλαμβάνει; Σε ποιον αναφέρεται; Είναι προβληματικό για την ενότητα, φέρεται να είπε η κ. Αχτσιόγλου.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην παρέμβαση του προσπάθησε, αν και είχε προηγηθεί το σκληρό κείμενο της «Ομπρέλας», να μην ανεβάσει εμφανώς τους τόνους. Σημείωσε πως δεν πρέπει να αναλωθεί το κόμμα σε ανούσιους ανταγωνισμούς που δεν αφορούν κανέναν έξω από την Κουμουνδούρου αλλά εισηγήθηκε το συνέδριο να γίνει 23-25 Φεβρουαρίου πρόταση που είναι ενάντια στις προθέσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα ο Πάνος Σκουρλετης είπε «η πρόταση για μετάθεση του Συνεδρίου που υπήρξε απόφαση της προηγούμενης Κεντρικής Επιτροπής δείχνει πως δεν έχει συνειδητοποιηθεί η ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να αναζητήσει τα αίτια της εκλογικής του συντριβής…»

Ακόμη κατηγορούν τον Τσίπρα

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Πολιτκής Γραμματείας, δεν θα μπορούσε να λείπει για ακόμα μία φορά η αναφορά του ονόματος του Αλέξη Τσίπρα!

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της «Ομπρέλας», Ευκλείδης Τσακαλώτος, άσκησε κριτική και στον Αλέξη Τσίπρα γιατί δεν πήρε θέση στις εσωκομματικές εκλογές.

«Θα μπορούσε πριν από την πρώτη εκλογή να κάνει μια ανάρτηση που θα ξεκαθάριζε δύο πράγματα, χωρίς να “σπάει” την ουδετερότητά του, αλλά απεναντίας θα την ενίσχυε: πρώτον ότι “παραμένω ουδέτερος σε αυτή την εκλογική διαδικασία” και δεύτερον ότι “δεν επιτρέπω σε κανέναν υποψήφιο ή υποστηρικτές κάποιου υποψήφιου να λένε ότι τους στηρίζω, αλλά ούτε θεωρώ ότι κάποιοι άλλοι υποψήφιοι με υπονόμευαν”. Δεν ξέρω γιατί δεν το έκανε, αλλά και αυτό είναι μέρος του τραύματος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.