Στέφανος Κασσελάκης: Ισχύει στην Ελλάδα ο γάμος που έκανε στη Νέα Υόρκη με τον Τάιλερ; 

stefanos-kasselakis

Το ζευγάρι είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης

Ο Στέφανος Κασσελάκης παντρεύτηκε τον σύντροφό του, Τάιλερ Μακμπέθ, στη Νέα Υόρκη.

Ο γάμος έλαβε χώρα στα Χάμπτονς της Νέας Υόρκης, με το ζεύγος Κασσελάκη – Μακμπέθ να κάνει το βήμα παραπάνω μετά το σύμφωνο συμβίωσης που είχαν υπογράψει.

Η δικηγόρος Μαρία Μάρκου μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τον γάμο του Στέφανου Κασσελάκη και του Τάιλερ Μακμπέθ.

«Νομίζω ο κ. Κασσελάκης πέτυχε να υπάρχει τέτοια εμπιστευτικότητα και δεν γνωρίζει κανείς που και τι έγινε. Θα τον συναντήσω αύριο και θα μάθω περισσότερα. Λόγω της θεσμικής μου θέσης θα βρίσκεται αύριο στο σχολείο του Αγίου Δημητρίου και καθώς εγώ και ο σύζυγός μου είμαστε στο διοικητικό συμβούλιο θα παρίσταται για να μιλήσουμε για ζητήματα ομογένειας», ανέφερε.


«Για τους Αμερικάνους υπηκόους η παραμονή τους είναι μέχρι 3 μήνες. Αν έχουμε να κάνουμε με συζυγούς Αμερικάνων κατοίκων, στο ετερόφυλο ζευγάρι δεν υπάρχει πρόβλημα, θα δήλωναν το ειδικό πιστοποιητικό γάμου και θα εξασφάλιζαν την άδεια παραμονής. Όσον αφορά στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια δεν αναγνωρίζεται ο γάμος στην Ελλάδα και μπορούσαν να κάνουν μόνο σύμφωνο συμβίωσης», είπε.


Στέφανος Κασσελάκης: Ισχύει ο γάμος στην Ελλάδα;

«Σύμφωνα με τους μεταναστευτικούς κανόνες και οικογενειακού δίκαιου στην Ελλάδα το σύμφωνο συμβίωσης το αμερικανικό και ο αμερικανικός γάμος δεν έχει ισχύ στην Ελλάδα. Θα έπρεπε να κάνουν σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Ο γάμος απέκτησε νομικό βάρος στην Αμερική», υποστήριξε η κ. Μάρκου.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.