Η ημερομηνία που τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από 10.000 – Πότε τελειώνει η πανδημία

Η ημερομηνία που τα κρούσματα θα πέσουν κάτω από 10.000 - Πότε τελειώνει η πανδημία

Πλησιάζει το τέλος της πανδημίας; Τι είπε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού παραμένει σε υψηλά επίπεδα εδώ και αρκετό καιρό. Πότε θα δούμε αποκλιμάκωση;

Σύμφωνα με τον καθηγητή ​Περιβαλλοντικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη, στα τέλη του επόμενου μήνα αναμένεται να αρχίζει η χώρα να καταγράφει τετραψήφια κρούσματα του κορωνοϊού. Από τα τέλη Mαρτίου, δηλαδή, οι νέες μολύνσεις θα πέσουν κάτω από τις 10.000 σύμφωνα με τον καθηγητή Περιβαλλοντική Μηχανική, Δημοσθένη Σαρηγιάννη. Όπως εξήγησε, με δεδομένη την αργή -όπως την χαρακτήρισε- αποκλιμάκωση, θα χρειαστεί περίπου ένας μήνας για να καταγραφούν κάτω από 10.000 ημερήσια κρούσματα.

«Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς ακόμα και η πτώση γίνεται με αργούς ρυθμούς. Έχουμε πέσει κατά περίπου 1.000 κρούσματα ανά 7-10 ημέρες. Αν κάνετε την αναλογία για να φτάσουμε στα 9.000 χρειαζόμαστε 6 εβδομάδες» ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Για την χρήση μάσκας, ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης της Επιτροπής, τόνισε ότι η απόφαση για να μπει τέλος στη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πρόωρη: «Προς τα εκεί πηγαίνουμε αλλά νομίζω ότι αυτό θα ήταν λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή,. Σαφώς όμως πηγαίνουμε σε χαλάρωση των μέτρων που δεν χρειάζονται πια.»

Σχετικά με το αν πλησιάζει το τέλος της πανδημιας δήλωσε επιφυλακτικός: «Είναι δυναμικό φαινόμενο αυτή η πανδημία, προφανώς μπορεί να μας επιφυλάσσει κι άλλο κύμα. Δεν έχουμε τελειώσει, η πτώση που βλέπετε γίνεται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Για να αφήσουμε πίσω τον ιό πρέπει να εφαρμόσουμε προληπτικές άμυνες. Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και να γίνεται απολύμανση του αέρα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.