Μετά το βροντερό «χαστούκι» των εκλογών: Τ’ αλλάζει όλα στην ΝΔ ο Μητσοτάκης… 

Μετά το βροντερό «χαστούκι» των εκλογών: Τ’ αλλάζει όλα στην ΝΔ ο Μητσοτάκης… 

Τι σχεδιάζει 

Μπορεί το αποτέλεσμα του β’ γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών να μην αλλάζει τους πολιτικούς συσχετισμούς καθώς για τη ΝΔ τα πολιτικά συμπεράσματα για την κατανομή της δύναμης των κομμάτων εξήχθησαν την πρώτη Κυριακή, αλλά το γεγονός ότι πέρασε κατά πολύ κάτω από τον υψηλό πήχη που η ίδια είχε θέσει και οι ανατροπές που επήλθαν με μεγαλύτερη αυτή στο Δήμο Αθηναίων, προκάλεσαν έντονο προβληματισμό.

Οι επίσημοι υποψήφιοι της Πειραιώς έχασαν στις 5 από τις 6 Περιφέρειες που πήγαν στον δεύτερο γύρο, καθώς και στους δύο μεγάλους Δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Μοναδική εξαίρεση ήταν η νίκη του Δημήτρη Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στο Μαξίμου έγινε ήδη μία πρώτη κουβέντα για το αποτέλεσμα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να είναι ψύχραιμος και να αναλύει το γιατί και πως έγιναν ορισμένες λάθος επιλογές προσώπων που στοίχισαν τουλάχιστον δύο περιφέρειες και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι αλλαγές

Ο πρωθυπουργός αναχώρησε για τα Τίρανα και ρωτήθηκε «τι θα κάνει» και αν θα γίνει ανασχηματισμός, με τον ίδιο να μην τον αποκλείει αλλά να απαντά «τώρα είμαι στην Αλβανία», σύμφωνα με το newmoney.gr.

Δεδομένο θεωρείται πως το αποτέλεσμα των εκλογών δεν θα το αφήσει έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσανατολίζεται στο να κάνει έναν μικρό ανασχηματισμό για να στείλει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.