Είναι μόλις 27 ετών: Ο Κασσελάκης αλλάζει πραγματικά τον ΣΥΡΙΖΑ… 

Ιδρυτικό μέλος της Χρυσής Αυγής υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ!

Το νέο στέλεχος

Πολλοί θεώρησαν πως η μεγάλη «πληγή» του ΣΥΡΙΖΑ είναι οι κομματικοί που δεν αποχωρούν και δέχτηκαν «πυρά» για τις ήττες του κόμματος στις εκλογές.

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη έδειξε την επιθυμία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή στα πρόσωπα που απαρτίζουν την ηγετική ομάδα και φαίνεται πως ο νέος πρόεδρος έχει σχέδια ανάδειξης νέων ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως η 27χρονη Διάνα Βουτυράκου θα αναλάβει ρόλο συντονίστριας στις μικρές ομάδες εμπειρογνωμόνων του κόμματος.

Σε ανάρτησή του σχετικά με τη Διάνα Βουτυράκου και τα «μικρά think tanks» του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται πως θα σχηματιστούν ανά θεματική, θα έχουν συγκεκριμένη εξειδίκευση και θα συνεργάζονται απευθείας μαζί του, προσφέροντας στα τμήματα του κόμματος.

«Η Διάνα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνω στα στελέχη του μέλλοντος. Και θα είναι από εδώ και πέρα στην πρώτη γραμμή ανάδειξής τους μαζί μου» σημείωσε σχετικά ο Στέφανος Κασσελάκης στην ίδια ανάρτηση.

Ποια είναι η Διάνα Βουτυράκου

H Διάνα Βουτυράκου είναι 27 ετών, διπλωματούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο της Αθήνας και κάτοχος μεταπτυχιακού στην Υπολογιστική Βιοϊατρική από το Πολυτεχνείο του Μονάχου.

Ασχολείται τα τελευταία 15 χρόνια με τη ρομποτική και έχει συμμετάσχει σε πανελλήνιους, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής. Έγινε δεκτή μάλιστα ως κριτής στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής στη Ρωσία. Υπήρξε η πρώτη Ελληνίδα που έγινε δεκτή σε τέτοια διοργάνωση. Παράλληλα εργάζεται στον ίδιο τομέα σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Από το 2016 έχει ιδρύσει ΜΚΟ τη Unique Minds, που υποστηρίζει μαθητές στην επιλογή σπουδών τους, γεφυρώνοντας το χάσμα σχολείου και πανεπιστημίου. Μέχρι σήμερα περισσότεροι από 20.000 μαθητές έχουν βοηθηθεί από δράσεις του οργανισμού.

Είναι ακόμα μέλος του think tank του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Global Ambassador του G(irls)20 για την ενίσχυση νέων γυναικών στους κλάδους STEM. Στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου ήταν υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στη Δυτική Αττική αλλά δεν εξελέγη.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.