Όσο οι άλλοι πανηγυρίζουν: Τους έπιασε όλους στον ύπνο ο Κουτσούμπας

koutsoumpas

Έβαλε γκολ στο '90!

Χαμόγελα στο ΚΚΕ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών! Μπορεί η ΝΔ να πανηγυρίζει για τον πρώτο γύρο, καθώς επίσης και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο, ωστόσο ο Δημήτρης Κουτσούμπας… τρίβει τα χέρια του αφού η Λαϊκή Συσπείρωση έβαλε γκολ στο ’90.

Το ΚΚΕ συγκαταλέγεται στους μεγάλους νικητές τόσο συνολικά των εκλογών όσο και ιδιαίτερα της 2ης Κυριακής καθώς όσους δήμους διεκδίκησε, τους κέρδισε!

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης που βρέθηκαν στον δεύτερο γύρο αναδείχθηκαν νικητές και μάλιστα σε μεγάλους Δήμους, καθώς πέρα από τον Κώστα Πελετίδη που παραμένει δήμαρχος Πάτρας, στα «κόκκινα» βάφτηκαν και Δήμοι στην Αττική, όπως το Χαϊδάρι, η Καισαριανή και η Πετρούπολη. Αναλυτικά:

  • Στην Πάτρα, ο Κώστας Πελετίδης κατάφερε να επανεκλεγεί για τρίτη φορά συγκεντρώνοντας ποσοστό 56,69%, έναντι 43,31% του Κωνσταντίνου Σβόλη.
  • Στον Τύρναβο, ο Στέλιος Τσικριτσής, είναι πλέον ο νέος δήμαρχος Τυρνάβου με ποσοστό 50,15% και 5.898 ψήφους, ενώ ο Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι έχασε τον Δήμο για 35 ψήφους καθώς συγκέντρωσε 49,85%.
  • Στην Καισαριανή, ο Ηλίας Σταμέλος νίκησε με 61,51% τον Χρήστο Βοσκόπουλο που συγκέντρωσε ποσοστό 38,49%.
  • Στην Πετρούπολη, ο Ευάγγελος Σίμος αναδείχθηκε δήμαρχος με ποσοστό 55,33% έναντι 44,67% του Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου.
  • Στο Χαϊδάρι, ο Μιχάλης Σελέκος είναι ο νέος δήμαρχος καθώς συγκέντρωσε το 55,23% των ψήφων, έναντι 44,77% του αντίπαλού του Ευάγγελου Ντηνιακού.

Δημήτρης Κουτσούμπας: Το μήνυμα για τις εκλογές

«Οι δημοτικές αυτές αρχές θα αποτελούν στήριγμα του λαού στον καθημερινό του αγώνα για τα δικαιώματά του, θα είναι αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις και το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο συγκρότησης και λειτουργίας της τοπικής διοίκησης ως μακρύ χέρι του κράτους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Παράλληλα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «ιδιαίτερα η συνεχιζόμενη για τρίτη φορά επικράτηση στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της χώρας, στην Πάτρα, παρά τον βρώμικο πόλεμο που δέχτηκε η δημοτική αρχή, δείχνει την επιβράβευση ευρύτερων λαϊκών δυνάμεων της Πάτρας στη δημοτική αρχή Πελετίδη, με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που αυτή έχει. Μια δημοτική αρχή που παλεύει και έχει αποτελέσματα υπέρ του λαού της Πάτρας, επειδή ακριβώς ήταν μαχητική αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις, στο κράτος και τους μηχανισμούς του, επειδή δεν συμβιβάστηκε με το σημερινό αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο. Είναι μια νίκη που έχει γενικότερη πολιτική σημασία που δείχνει ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει η αναμέτρηση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως αυτή υλοποιείται και σε τοπικό επίπεδο, αλλά και γενικότερα».

Αναφερόμενος στην υψηλή αποχή σημείωσε ότι «θεωρούμε ότι περικλείει, όμως, επίσης σημαντικό ποσοστό διαμαρτυρίας απέναντι σε τοπικές αρχές που υλοποίησαν την κυρίαρχη πολιτική, απόρριψης της λογικής του “μικρότερου κακού”, δηλαδή της επιλογής μεταξύ δύο υποψηφίων που δεν διαφέρουν και πολύ σε κεντρικά ζητήματα, αλλά και απαξίωσης, πρέπει να πούμε, απέναντι στον “θεσμό” της τοπικής διοίκησης με τον ταξικό αντιλαϊκό του χαρακτήρα. Προφανώς είναι ζητούμενο η διαμαρτυρία, να εκφραστεί με την ενεργό συμμετοχή στο κίνημα, στην οργανωμένη πάλη, στη διεκδίκηση, να αποκτήσει ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά».

«Συνολικά επιβεβαιώνεται και με τα σημερινά αποτελέσματα ότι, παρά τον συνολικά αρνητικό συσχετισμό ακόμα, σταθεροποιείται και ενισχύεται συνεχώς, ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής, ο απεγκλωβισμός εργατικών λαϊκών δυνάμεων από τα αστικά κόμματα, η άνοδος του κύρους και η μαχητική συμπόρευση με το ΚΚΕ. Έχουμε επίγνωση των μεγάλων ευθυνών μας για να είμαστε δίπλα στον ελληνικό λαό, μαζί του στα μεγάλα προβλήματα που συσσωρεύει η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ. Μία πολιτική που ειδικά σε τοπικό επίπεδο, στους δήμους και τις περιφέρειες, έχει συμμάχους τα βασικά κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ», κατέληξε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.