Παρά τον τεράστιο θρίαμβο: Κάκιστη εικόνα ΠΑΣΟΚ…

androulakis-doukas

Δεν έκαναν καλή εντύπωση...

Aθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και Θεσσαλία κατάφεραν να πρωταγωνιστήσουν στον δεύτερο γύρο των δημοτικών, περιφερειακών εκλογών μιας και τα αποτελέσματα ήταν κάτι παραπάνω από μη αναμένομενα.


Ο Κώστας Μπακογιάννης έχασε από τον Χάρη Δούκα στον δήμο Αθηναίων με 12 μονάδες διαφορά, ο Στέλιος Αγγελούδης αναλαμβάνει το τιμόνι της Θεσσαλονίκης καθώς κέρδισε με 34,66% διαφορά τον Κωσνταντίνο Ζέρβα και ο Κώστας Αγοραστός με ποσοστό 40,32% παύει να είναι περιφερειάρχης στη Θεσσαλία, με τον Δημήτρη Κουρέτα να νικάει με ποσοστό 59,68%.

Τα πρώτα αποτελέσματα από την Αθήνα άρχισαν να δείχνουν από νωρίς ότι ο Κώστας Μπακογιάννης χάνει τον δήμο και ο Δούκας κερδίζει έδαφος. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρώην δήμαρχο της Αθήνας, ο οποίος φανερά συγκινημένος προχώρησε σε παραδοχή της ήττας του και ανέλαβε ολοκληρωτικά την ευθύνη.


Την ίδια ώρα, στο εκλογικό περίπτερο του αντιπάλού του, είχαν ξεκινήσει οι πανηγυρισμοί με σημαίες του ΠΑΣΟΚ αλλά και με κόρνες. Ο Χάρης Δούκας, χαμογελαστός, ευχαρίστησε τους συνοδοιπόρους του σε αυτό το ταξίδι και υποσχέθηκε να αλλάξει την Αθήνα.


Η πολυπαθούσα Θεσσαλία ψήφισε και ανέτρεψε τα προγνωστικά, αναδεικνύοντας νικητή τον Δημήτρη Κουρέτα έναντι του Κώστα Αγοραστού. Ο κ. Κουρέτας κατέβηκε με το ΠΑΣΟΚ και με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και ανέτρεψε τα προγνωστικά παίρνοντας την περιφέρεια.

Ο Δημήτρης Κουρέτας, στην πρώτη του δήλωση ως περιφερειάρχης Θεσσαλίας ανέφερε: «Βασική μου επιδίωξη είναι να αποκαταστήσω την αξιοπιστία της περιφέρειας στην κυβέρνηση της χώρας και στους θεσμούς και αυτό θα κάνω από αύριο το πρωί. Δεν υπάρχουν κόμματα υπάρχει μόνο μία Θεσσαλία τίποτα άλλο».

ΠΑΣΟΚ: Κάκιστη εικόνα παρά τον θρίαμβο

Αδιαμφισβήτητα το ΠΑΣΟΚ κέρδισε έδαφος στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αφού πήρε δύο δήμους της χώρας και την περιφέρεια που δοκιμάστηκε όσο καμία άλλη φέτος.

Στο ΠΑΣΟΚ πανηγύρισαν για τις εκλογές και ο Νίκος Ανδρουλάκης έκανε λόγο για καθαρή νίκη ΠΑΣΟΚ και για την πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη.

«Σήμερα πετύχαμε μια καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης. Νίκη της αυτοδιοίκησης που υπηρετεί τον πολίτη. Νίκη της ανανέωσης. Νίκη του προοδευτικού λόγου που αγκαλιάζει τις πραγματικές αγωνίες του ελληνικού λαού» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ εξαπολύοντας ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Είναι όμως και η πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη. Της αλαζονείας, της αμετροέπειας και των πελατειακών πρακτικών».


Ο εκλογικός θρίαμβος του ΠΑΣΟΚ στο… ’90, φαίνεται πως έφερε στην επιφάνεια την αλαζονεία κάποιων. Συγκεκριμένα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ που βρέθηκαν στα πλατό εκπομπών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές μιλούσαν με τρομερή αλαζονεία, διέκοπταν συνομιλητές και ειρωνεύονταν, αμέσως μετά τα αποτελέσματα. Πρόκειται για μια πρακτική που οι περισσότεροι ακολουθούν, ωστόσο θα περίμενε κανείς μία πιο μετριοπαθή στάση, αν σκεφτεί κανείς το πού βρέθηκε το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν…

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.