Την ώρα που η ακρίβεια καλπάζει: «Σκληρή» απάντηση Κυριάκου… (Vid)

Κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του Μητσοτάκη για το lockdown...

Τι σχεδιάζει ο πρωθυπουργός;

Μπορεί να γίνονται διαφόρων ειδών διορθωτικές κινήσεις, με τα market pass (τα οποία θα σταματήσουν σύντομα) και την αύξηση του κατώτατου μισθού, ωστόσο η ακρίβεια συνεχίζει και βάζει «φωτιά» στην τσέπη του ελληνικού λαού.

Πλέον, ένα τελευταίο μετρό που λαμβάνεται από τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ, με τις ευλογίες του υπουργείου ανάπτυξης, είναι η αναγραφή της διαρκούς μείωσης τιμής σε τέτοια προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ, όμως είναι αμφίβολο οτι θα είναι πραγματικά επιδραστικό αυτό το μέτρο όταν το εισόδημα των εργαζομένων παραμένει συμπιεσμένο, και με το χειμώνα προ των πυλών, με νέα έξοδα να ροκανίζουν τους σπιτικούς προϋπολογισμούς.

Μεγάλη ευθύνη για την ακρίβεια φαίνεται πως έχουν κάποιοι που κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών….

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Σκληρή» απάντηση

Στη «σκιά» της ακρίβειας ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατέφυγε σε ανάρτηση βίντεο στο TikTok, με το οποίο επιχειρεί να πείσει τους πολίτες σχετικά με το νέο κυβερνητικό αφήγημα, ισχυριζόμενος μάλιστα πως «η κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα» της ακρίβειας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε και τα τρία μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση κατά της ακρίβειας.

Αναλυτικά όσα είπε ο πρωθυπουργός στο νέο του βίντεο στο TikTok:

«Ακρίβεια. Πολύ μεγάλο πρόβλημα. Και δεν κάνω αυτό το βίντεο για να σας πω ότι έχουμε όλες τις λύσεις για το πρόβλημα της ακρίβειας, αλλά για να μοιραστώ μαζί σας τρία μέτρα τα οποία πιστεύω ότι θα βοηθήσουν. Πάμε να τα δούμε μαζί σε λίγα δευτερόλεπτα.

  1. Με τροπολογία του Υπουργείου Ανάπτυξης που ήδη έχει ψηφιστεί από τη Βουλή, όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ είναι πια υποχρεωμένα να μας κοινοποιούν τις αυξήσεις που τους κάνουν οι προμηθευτές τους. Κάνει ο προμηθευτής αύξηση; Τη βλέπουμε στο ράφι του Σούπερ Μάρκετ; Πρέπει να την γνωρίζουμε, έτσι στους ελέγχους που κάνουμε θα δίνουμε προτεραιότητα σε αυτούς που αυξάνουν τις τιμές τους.
  2. Όλα τα μεγάλα Σούπερ Μάρκετ πρέπει να ανεβάζουν στην πλατφόρμα του e- Καταναλωτή καθημερινά τις τιμές τους για τα φρούτα και τα λαχανικά. Η πλατφόρμα e-katanaltis.gov.gr είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο το οποίο βοηθάει τους καταναλωτές να συγκρίνουν τιμές και να επιλέγουν τελικά τις χαμηλότερες.
  3. Η ταμπέλα με το νούμερο 5. Τι σημαίνει αυτό; Σε λίγο θα πηγαίνετε στα Σούπερ Μάρκετ και θα βλέπετε μια ένδειξη που θα λέει -5%, αυτό σημαίνει ότι οι προμηθευτές σε αυτά τα προϊόντα έχουν δεσμευτεί να κρατήσουν τις τιμές μειωμένες κατά 5% για το επόμενο εξάμηνο.

Ναι ξέρω ότι η ακρίβεια ειδικά σε τρόφιμα είναι επίμονη. Όμως η Κυβέρνηση θα είναι πάντα εδώ και θα χρησιμοποιεί όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεσή της έτσι ώστε να περιορίσει το πρόβλημα όσο το δυνατόν περισσότερο».

@kyriakosmitsotakis_ Replying to @Abcabc ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.