Μέτρα τέλος – Πότε κινούμαστε πλέον ελεύθεροι;

Μέτρα τέλος - Πότε κινούμαστε πλέον ελεύθεροι;

Πλήρη άρση των μέτρων που έχουν επιβληθεί για περισρισμό της διασποράς του κορονοϊού μέχρι τα μέσα Μαρτίου «βλέπει» ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Ο κ. Πλεύρης επεσήμανε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, όλες οι χώρες πιστεύουν πως οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

Αναφερόμενος στην απόφαση για άρση των μέτρων στην Ελλάδα από το Σάββατο, ανέφερε ότι ελήφθη καθώς το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Απαντώντας σε ερώτησή για την τέταρτη δόση εμβολίου, σημείωσε ότι η κυβέρνηση λειτουργεί με βάση τις προτάσεις των ειδικών και του EMA. Άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει με το εμβόλιο κάτι αντίστοιχο με αυτό που συμβαίνει με το εμβόλιο κατά της γρίπης, δηλαδή να το κάνουν οι ευάλωτες ομάδες, κάθε χρόνο. Ωστόσο, επεσήμανε ότι η συζήτηση αυτή ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Μέτρα τέλος - Πότε κινούμαστε πλέον ελεύθεροι;
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;
Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.