100% επιτυχία στις προβλέψεις του: Ο CEO της Moderna αποκαλύπτει πότε επιτέλους τελειώνει η πανδημία του κορωνοϊού

100% επιτυχία στις προβλέψεις του: Ο CEO της Moderna αποκαλύπτει πότε επιτέλους τελειώνει η πανδημία του κορωνοϊού

Θα επιβεβαιωθεί ξανά;

Σπάνια πέφτει έξω στις προβλέψεις του. Όταν εμφανίστηκε το νέο στέλεχος της Όμικρον ο CEO της Moderna ήταν από τους πρώτους που δήλωσαν ότι ο πλανήτης μπαίνει σε μια νέα περιπέτεια καθώς η αποτελεσματικότητα των εμβολίων δεν θα είναι το ίδιο υψηλή.

Αυτή τη φορά τα νέα που κομίζει στην ανθρωπότητα ο Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna, Στεφάν Μπανσέλ, είναι πολύ καλύτερα. Ο Μπανσέλ βλέπει φως στην άκρη του τούνελ και τέλος της πανδημίας τους επόμενους μήνες:

«Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι μπορεί να πλησιάζουμε στα τελικά στάδια της πανδημίας. Νομίζω ότι αυτό είναι ένα λογικό σενάριο», είπε στο CNBC όταν ρωτήθηκε για τις απόψεις ότι η πανδημία Covid-19 μπορεί τώρα να βρίσκεται στα τελικά της στάδια.

«Υπάρχει 80% πιθανότητα καθώς εξελίσσεται η omicron ή ο ιός SarsCov-2 εξελίσσεται, να βλέπουμε όλο και λιγότερους μολυσματικούς ιούς», σημείωσε. Είπε επίσης ότι υπάρχει ένα άλλο «σενάριο 20% όπου βλέπουμε μια επόμενη μετάλλαξη, η οποία είναι πιο λοιμώδης από το όμικρον».

«Νομίζω ότι ήμασταν τυχεροί που το στέλεχος όμικρον δεν ήταν πολύ επιθετικό, αλλά εξακολουθούμε να βλέπουμε χιλιάδες ανθρώπους να πεθαίνουν κάθε μέρα σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας του όμικρον», σημείωσε.

Η πρόβλεψή του ότι μέχρι το καλοκαίρι ο ιός θα έχει γίνει ενδημικός και το τέλος της πανδημίας θα είναι πλέον προ των πυλών γεμίζει με αισιοδοξία τον κόσμο που βλέπει το φινάλε του εφιάλτη να είναι πιο κοντά από ποτέ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.