Η μεγάλη… σφαγή στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο τρόπος με τον οποίο θα καθαιρέσουν τον Κασσελάκη 

Διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μεταγραφή - βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη

Το άρθρο στο καταστατικό του κόμματος που θα τον... διώξει

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε μια ενδιαφέρουσα κίνηση, πηγαίνοντας σε αθλητική εκπομπή του κομματικού ραδιοφώνου του ΣΥΡΙΖΑ «Στο Κόκκινο 105.5».

Η κίνηση αυτή έχει αξία, καθώς πολλά μέλη της ραδιοφωνικής ομάδας στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου προεκλογικά. Ο Κασσελάκης είπε πολλά και διάφορα, τα οποία δεν αφορούν αυτή τη στήλη, αλλά η επίσκεψή του είχε ένα επιπρόσθετο ενδιαφέρον: τόσο το ραδιόφωνο όσο και η κομματική εφημερίδα «Αυγή» είναι καταχρεωμένα ΜΜΕ, τα οποία δεν «κόβουν και τόσα εισιτήρια», με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα ουσιαστικής βιωσιμότητας. Άρα το ερώτημα, στο οποίο μαθαίνω ότι ο κ. Κασσελάκης ακόμα δεν έχει απάντηση, είναι αν θα τα κρατήσει εν ζωή.

Ετοιμάζονται να τον καθαιρέσουν

Και ενώ ο Κασσελάκης προσπαθεί να αλλάξει υπέρ του το κλίμα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τους «Ομπρελίστες» στην πρώτη γραμμή σχεδιάζουν την καθαίρεση του προέδρου.

Στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη με άρθρο του στην «ΕφΣυν» χαρακτηρίζει ως μοναδική λύση την καθαίρεση. Αν και παραδέχεται πως είναι δύσκολο το εγχείρημα χαρακτηρίζει εκτέλεση του καθήκοντος από τους διαφωνούντες έστω και την κατάθεση της πρότασης.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έπεσε στο τραπέζι των προεδρικών ο «φάκελος» διαγραφές. Αν και το καταστατικό του κόμματος δεν προβλέπει απευθείας διαγραφή στελεχών, παρά μόνο μέσω της επιτροπής δεοντολογίας, φαίνεται πως υπάρχει επεξεργασία αυτής της λύσης εάν η κατάσταση φτάσει στο απροχώρητο καθώς όπως τονίζουν μέλη της ηγεσίας στους συνομιλητές τους δεν μπορεί να γίνει ανεκτή αυτή η οριακή κατάσταση.

«Η ενεργοποίηση του άρθρου 20 παρ.4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καθαίρεση του Προέδρου από την ΚΕ, είναι πλέον η μόνη διέξοδος», γράφει ο στενός συνεργάτης του Νίκου Φίλη δείχνοντας το «παράθυρο» που υπάρχει στο καταστατικό για να απομακρυνθεί ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.