Γροθιά στο στομάχι: Το σκίτσο του Αρκά για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς λύγισε και τους πιο σκληρούς (Pic) 

«Ενας μορφωμένος άνθρωπος»: Το σκίτσο - μαχαιριά του Αρκά που έγινε viral σε λίγα λεπτά (Pic)

Και προκάλεσε αντιδράσεις

Ο πόλεμος συνεχίζεται στο Ισραήλ με αμάχους να είναι τα θύματα. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα μέλη της Χαμάς συγκρούονται, ενώ χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί.

Σε αυτό το τραγικό σκηνικό στη Μέση Ανατολή, ο Αρκάς δημοσίευσε ένα σκίτσο σχετικά με τον πόλεμο που ξέσπασε από το περασμένο Σάββατο μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Στο συγκεκριμένο σκίτσο ο Αρκάς απεικονίζει τη φιγούρα μίας δεμένης πισθάγκωνα γυναίκας, η οποία είναι εμφανώς κακοποιημένη (μάλλον και βιασμένη).

Η εικόνα αυτή προφανώς λειτουργεί ως αναφορά στις σοκαριστικές εικόνες που είδαμε με την απαγωγή και την ομηρία άμαχων Ισραηλινών από μαχητές της Χαμάς.

Στη δεύτερη παρουσιάζεται μία πόλη να βομβαρδίζεται ολοσχερώς με πολεμικά αεροσκάφη να απομακρύνονται. Στο κομμάτι αυτό προφανώς αναφέρεται στην απάντηση του κράτους του Ισραήλ με τους μαζικούς βομβαρδισμούς που καταγράφονται εις βάρος των Παλαιστινίων στη Λωρίδα της Γάζας.

Ως λεζάντα στις δύο εικόνες, ο Αρκάς γράφει «εκείνο που μισώ περισσότερο σε αυτήν την κτηνωδία…» για να συνεχίσει στο δεύτερο κομμάτι του σκίτσου στο «είναι ότι με κάνει να δικαιολογώ απόλυτα αυτό».

Αρκάς: Γιατί αντέδρασαν;

Ο Αρκάς «λύγισε» αρκετούς και προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις αφού θεωρήθηκε πως η λογική του σκιτσογράφου είναι η επέκταση της λογικής της εκδίκησης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.