Τόλμησε να το πει: Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε για την 4η δόση του εμβολίου αυτό που ήταν κοινό μυστικό

Τόλμησε να το πει: Ο Μπιλ Γκέιτς αποκάλυψε για την 4η δόση του εμβολίου αυτό που ήταν κοινό μυστικό

Σπάνια πέφτει έξω...

Είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα παγκοσμίως την περίοδο της πανδημίας, μια και σχεδόν ό,τι έχει πει μέχρι τώρα έχει πέσει μέσα. Το όνομά του- παρά το γεγονός πως δεν είναι λοιμωξιολόγος ή γιατρός- συνοδεύει πλέον περίπου κάθε συζήτησε που έχει να κάνει με τον κορωνοϊό και άπαντες κρεμόμαστε από τα χείλη του.

Ο λόγος για τον δισεκατομμυριούχο και φιλάνθρωπο Μπιλ Γκέιτς. Ο συνιδρυτής της Microsoft σχολίασε και τα όσα συμβαίνουν τώρα ανά τον κόσμο και τη μετάλλαξη Όμικρον, κάνοντας μια εξαιρετικά αισιόδοξη πρόβλεψη.

Τι ακριβώς είπε;

Πως η Όμικρον μπορεί να «βοηθήσει» την ανθρωπότητα να βγει από το τούνελ και να μετατρέψει, εν καιρώ, τον ιό σ’ ενδημικό και να μπορούμε πλέον να θεωρούμε τον κορωνοϊό κάτι σαν (λίγο πιο βαριά) γρίπη.

«Όταν η παραλλαγή Όμικρον περάσει από μια χώρα, τότε το υπόλοιπο του έτους θα πρέπει να δούμε πολύ λιγότερα κρούσματα», σημείωσε ο Γκέιτς κατά τη διάρκεια μιας τηλεδιάσκεψης με Αμερικανό ερευνητή, σύμφωνα με το businessinsider.com. «Έτσι ο covid μπορεί να αντιμετωπιστεί περισσότερο σαν εποχική γρίπη», συμπλήρωσε.

Όσο για εκείνους που ακόμα αναρωτιούνται τι θα γίνει με την 4η δόση και πότε θα την κάνουμε ο Αμερικανός μεγιστάνας τους δίνει την απάντηση. Ο Γκέιτς θεωρεί πως δε θ’ αργήσει ιδιαίτερα η εποχή που θα κάνουμε ετήσιους εμβολιασμούς κατά του ιού και θα έχουμε μια ανάλογη προετοιμασία όπως με τη γρίπη. Πιστεύει δηλαδή ότι το σενάριο των εμβολιασμών ανά τρεις ή έξι μήνες καίγεται οριστικά και οτι οι πολίτες στο εξής θα κάνουν ένα εμβόλιο για τον κορωνοϊό το χρόνο. Όπως με τη γρίπη…

Η άποψη του δισεκατομμυριούχου «συμπίπτει» με αυτή του Δρ. Φάουτσι- του κορυφαίου επιδημιολόγου των ΗΠΑ-, ο οποίος είπε πως με τη φυσική ανοσία που προσφέρεται από τη νόσηση, τα πολύ υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού (62,6% του πληθυσμού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του CDC) και την αυξανόμενη παραγωγή φαρμάκων για τη θεραπεία των πιο σοβαρών περιπτώσεων, οι ΗΠΑ μπορεί να βρίσκονται στα πρόθυρα της μετάβασης από την πανδημία σε έναν ενδημικό ιό.

«Μπορεί να είμαστε στο κατώφλι αυτού τώρα», είπε ο Φάουτσι. «Είναι απολύτως δυνατό», υπογράμμισε.

Το τέλος, λοιπόν, φαίνεται να είναι κοντά. Μέχρι τότε λίγο ακόμα υπομονή και προσέχουμε…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.