Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μέγας κίνδυνος για την Ελλάδα…   

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Μέγας κίνδυνος για την Ελλάδα...   

«Βράζει» το Ισραήλ και η Λωρίδα της Γάζας

Στη σκιά των δραματικών εξελίξεων και των αιματηρών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με επείγουσα διαταγή το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε να ληφθούν αυξημένα μέτρα για πιθανούς ισραηλινούς στόχους στην Αθήνα και παράλληλα να τεθεί σε κλοιό ασφαλείας η Πρεσβεία του Ισραήλ.

Όπως κάθε φορά που υπάρχει «ανάφλεξη» σε περιοχές κοντά στην Ελλάδα, έτσι και τώρα ενεργοποιήθηκαν έκτακτα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Κυριακή ισχύει η φύλαξη πιθανών ισραηλινών και παλαιστινιακών στόχων.

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι σε κλοιό παρακολούθησης έχουν μπει αραβόφωνοι που διαμένουν σε Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) μεταναστών.

Το βάρος στην ΕΥΠ

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βάρος πέφτει στην ΕΥΠ, αλλά το θέμα παρακολουθεί στενά και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Επιπλέον, για ευνόητους λόγους και με φόντο τις σφοδρές συγκρούσεις σε Ισραήλ και Παλαιστίνη, αυστηροποιούνται οι έλεγχοι στα αεροδρόμια της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ήδη, η φύλαξη της ισραηλινής πρεσβείας που στεγάζεται στη λεωφόρο Κηφισίας έχει αυξηθεί κατακόρυφα και η ευρύτερη περιοχή «χτενίζεται» από περιπολίες όλο το 24ωρο. Παράλληλα αυξημένα μέτρα εφαρμόζονται σε επιχειρηματικούς στόχους σε Αθήνα και κυρίως Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει μεγάλη εβραϊκή κοινότητα.


Οι ανησυχίες της Ελλάδας

Αξιωματούχοι της Αθήνας παρακολουθούν με μεγάλη προσοχή τα τεκταινόμενα στη Μέση Ανατολή αφού ο νέος κύκλος βίας μπορεί να επηρεάσει και την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση καλείται να αναζητήσει και νέους συμμάχους στο υπό διαμόρφωση σκηνικό, μετά την έναρξη του πολέμου.

Ταυτόχρονα, η γενικότερη ανάφλεξη δεν συμφέρει την Ελλάδα αφού οι ήδη υψηλές τιμές της ενέργειας θα εκτοξευθούν ενώ ο κίνδυνος, νέων ισχυρών μεταναστευτικών ρευμάτων είναι παραπάνω από ορατός.

Επιπρόσθετα και αυτό έχει αρχίσει να ψιθυρίζεται στα υψηλόβαθμα κλιμάκια, ίσως απαιτηθούν πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας στη χώρα μας, με δεδομένο ότι η Αθήνα πήρε σαφή θέση υπέρ του Ισραήλ, μπαίνοντας ενδεχομένως στο στόχαστρο ακραίων τζιχαντιστικών στοιχείων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.