Πολύ έντονος προβληματισμός Τσίπρα…

Μετά την ανεκδιήγητη ατάκα Πνευματικού για τους καρκινοπαθείς: «Ξύπνησε» ο Τσίπρας…

Τι συμβαίνει; 

Στην αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, συμμετείχε ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας συμμετείχε και στη συνεδρίαση της ομάδας της Αριστεράς όπου πάρθηκε η απόφαση για την εκλογή νέου προέδρου στις αρχές του 2024. Ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που θέλουν στη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο ο ίδιος φαίνεται πως έχει άλλα σχέδια…

Η ομάδα της Αριστεράς καθυστερεί την εκλογή προέδρου διότι ο Αλέξης Τσίπρας τους ενημέρωσε ότι δεν προτίθεται να αναλάβει προς το παρόν την προεδρία, δεδομένων των αυξημένων υποχρεώσεων που αυτή συνεπάγεται.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτό που οδήγησε τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση αυτή, είναι η επιθυμία του την επόμενη περίοδο να έχει την ελευθερία να δίνει μηνύματα και μέσω του Συμβουλίου της Ευρώπης, χωρίς τους περιορισμούς που συνεπάγεται η εκπροσώπηση της Ομάδας.

Ο προβληματισμός του Αλέξη Τσίπρα

Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Αλέξη Τσίπρα προβληματίζει σοβαρά η πολιτική κρίση που αφορά τόσο την ευρωπαϊκή Αριστερά όσο και ευρύτερα τις προοδευτικές δυνάμεις. Μια κρίση που συμβαδίζει με την άνοδο της Ακροδεξιάς.

Στις συνθήκες αυτές, ενώ ως πρωθυπουργός και ως πολιτικός ηγέτης στην Ευρώπη εφαλτήριό του ήταν πάντα η αριστερή του ταυτότητα, λειτούργησε και θέλει να λειτουργεί και σήμερα ως ενωτική δύναμη στην ευρύτερη αριστερά, αλλά και ως «γέφυρα» ανάμεσα στην αριστερά, τους σοσιαλιστές και τους πράσινους.

Μέχρι να πάρει την τελική απόφαση για την προεδρία στην ομάδα της Αριστεράς, ο Αλέξης Τσίπρας έχει επικεντρωθεί στην ενεργό συμμετοχή στις εργασίες του Συμβουλίου της Ευρώπης ως απλό μέλος της ομάδας της Αριστεράς.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.