Καθηγητής Γουργουλιάνης: Ακούει κανείς αυτό που φωνάζει για τους εμβολιασμένους;

Καθηγητής Γουργουλιάνης: Ακούει κανείς αυτό που φωνάζει για τους εμβολιασμένους;

Που οδηγούμαστε μετά από δύο χρόνια πανδημίας.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις της ΕΡΤ»για την πορεία της πανδημίας, τους εμβολιασμένους και την ανοσία από νόσηση αλλά και το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουμε μετά από δύο χρόνια αντιμετώπισης του κορωνοϊού.

Ξεκινώντας τις δηλώσεις του ο καθηγητής έκανε μία πρώτη αναδρομή σε αυτή τη διετία: «Αν κάναμε μία μικρή αναδρομή σε αυτά τα δύο χρόνια είναι η βεβαιότητα των εμβολίων και η αβεβαιότητα για το πόσο κρατάει η ανοσία από νόσο ή από εμβόλια».

«Στις νεότερες ηλικίες είναι σχεδόν όλοι ανεμβολίαστοι. Αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι πρέπει να εμβολιάσουμε τους ανεμβολίαστους και πιθανότατα, οι υπόλοιποι εμβολιασμένοι μπορούν να μπουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό είναι ένα πλάνο που βασίζεται στα δεδομένα που βλέπουμε στις νοσηλείες μας», δήλωσε ο καθηγητής ενώ πρόσθεσε όσον αφορά τα συμπεράσματα που έχουν βγει ως τώρα:

Καθηγητής Γουργουλιάνης: Ακούει κανείς αυτό που φωνάζει για τους εμβολιασμένους;
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

«Μάλλον τα εμβόλια προσφέρουν ανοσία ενώ, δυστυχώς, η βαριά νόσος, δεν προσφέρει μεγάλη ανοσία. Έχουμε ένα πληθυσμό που έχει εμβολιαστεί το 80% των ανθρώπων που είναι ευάλωτοι. Ο καιρός είναι καλύτερος. Μόνο αισιόδοξα μηνύματα μπορεί να δώσει ο καθένας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.