Αυτοδιοικητικές εκλογές στην Αθήνα: Μόνο ντροπή γι’ αυτό που έγινε…

Αριθμός... ρεκόρ υποψήφιων δημoτικών συμβούλων!

Έντονος προβληματισμός για την Αθήνα

Ο πρώτος γύρος των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών ολοκληρώθηκε. Την Κυριακή αναδείχθηκαν επτά περιφερειάρχες, δεύτερο γύρο θα χρειαστούν τέσσερις περιφέρειες, ενώ σε δύο η κατάσταση είναι οριακή.


Συγκεκριμένα εκλέγεται περιφερειάρχης από τον πρώτο γύρο στις περιφέρειες Αττικής, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Στην Αττική ο υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και πρώην υπουργός Νίκος Χαρδαλιάς φαίνεται να κυριαρχεί των υποψηφίων του από τον πρώτο γύρο με ποσοστό 46,53%.

Έπεται ο ανεξάρτητος υποψήφιος με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Γιώργος Ιωακειμίδης με ποσοστό 15,79%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο υποστηριζόμενος από το ΚΚΕ Ιωάννης Πρωτούλης με ποσοστό 13,90 ενώ την τέταρτη θέση καταλαμβάνει ο Γιάννης Σγουρός, υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, με ποσοστό 13,19%.

Όσον αφορά τους δήμους, στην Αθήνα, θα κριθεί ο δήμαρχος στον δεύτερο γύρο με τη συμμετοχή του Κώστα Μπακογιάννη που στηρίζει η ΝΔ και του Χάρη Δούκα από το ΠΑΣΟΚ.

Μόνο ντροπή…

Σε έναν από τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, τον δήμο Αθηναίων που περιλαμβάνει και την πρωτεύουσα της Ελλάδας με το ιστορικό κέντρο, ένα στοιχείο προκαλεί προβληματισμό.

Συγκεκριμένα, στον δήμο Αθηναίων φάνηκε να… ξεχειλίζει η αδιαφορία για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το ποσοστό της συμμετοχής να ανέρχεται περίπου στο 31%, δηλαδή περίπου 100.000 άνθρωποι πήγαν στις κάλπες. Ένα στοιχείο που προκαλεί ντροπή!

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.