Έτοιμος για την Νέα Δημοκρατία «επιφανής» ΠΑΣΟΚος: Πυροδοτεί το… μπαμ ο Μητσοτάκης!

Οι μετρήσεις φέρνουν δραστικές αποφάσεις: Τα 3 νέα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Το ζητούμενο τώρα είναι το πότε θα «σκάσει».

Η αλήθεια είναι πως το τελευταίο δίμηνο το πολιτικό σκηνικό μονοπωλεί ο Στέφανος Κασσελάκης και το γεγονός πως ήταν, εν τέλει, ο θριαμβευτής των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, διαδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στην θέση του προέδρου.

Η Νέα Δημοκρατία, όπως είναι φυσιολογικό, παρακολουθούσε τις εξελίξεις στην αξιωματική αντιπολίτευση, έχοντας ωστόσο την ηρεμία της χαώδους διαφοράς που τους έδωσαν οι πρόσφατες εθνικές εκλογές, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η κυβέρνηση ανανέωση τη θητεία της για μια τετραετία με το εκκωφαντικό +23.

Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια σαφή πτώση των ποσοστών της ΝΔ, η οποία παραμένει βέβαια κυρίαρχη όμως μετά από ένα καλοκαίρι με πυρκαγιές, πλημμύρες και την αδιανόητη κατάβαση των Κροατών χούλιγκαν μέχρι και το γήπεδο στην Νέα Φιλαδέλφεια, είδε το ποσοστό της να πέφτει.

Γι’ αυτό, ο πρωθυπουργός είναι έτοιμος να κάνει κάποιες κινήσεις προκειμένου να… ταρακουνήσει ελαφρώς τα πράγματα εντός των γαλάζιων τειχών. Και, απ’ ό,τι φαίνεται, μία από τις πιο σημαντικές προσθήκες θα έρθει από τον- στα χαρτιά τουλάχιστον- «αιώνιο αντίπαλο», το ΠΑΣΟΚ.

Σε ποιον αναφερόμαστε;

Μα, φυσικά, στον Ανδρέα Λοβέρδο! Ο επί σειρά ετών βουλευτής και υπουργός του ΠΑΣΟΚ (που, θυμίζουμε, διεκδίκησε δύο φορές την προεδρία μα ηττήθηκε σε αμφότερες) βλέπει με πάρα πολύ καλό μάτι την μεταπήδησή του στην ΝΔ, μιμούμενος, τρόπον τινά, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Θέλει να μπει, μέσω ανασχηματισμού, στην κυβέρνηση και μετά να προσχωρήσει κανονικά στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη «κατεβαίνοντας» υποψήφιος στις επόμενες εκλογές.

Και, απ’ ό,τι μαθαίνουμε, αυτό αρέσει και στον ίδιο τον πρωθυπουργό. Εξελίξεις προσεχώς…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.