Εφιάλτης! Αναμένονται και άλλες μεταλλάξεις

Εφιάλτης! Αναμένονται και άλλες μεταλλάξεις

Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται και να μεταλλάσσεται, τονίζει η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ

H επικεφαλής επιστήμονας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Σούμια Σουαμινάθαν δήλωσε ότι ο κόσμος δεν έχει φθάσει ακόμα στο τέλος της πανδημίας της COVID-19 καθώς θα υπάρξουν και άλλες παραλλαγές του ιού.

«Έχουμε δει τον ιό να εξελίσσεται, να μεταλλάσσεται…άρα γνωρίζουμε ότι θα υπάρξουν περισσότερες παραλλαγές, περισσότερες ανησυχητικές παραλλαγές, άρα δεν είμαστε στο τέλος της πανδημίας», δήλωσε η Σουαμινάθαν σε δημοσιογράφους στη Νότια Αφρική όπου επισκέπτεται μονάδες παραγωγής εμβολίων μαζί με τον γενικό διευθυντή του ΠΟΥ Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα, όσοι νόσησαν από κορονοϊό αντιμετωπίζουν σημαντικά αυξημένο κίνδυνο για νέα καρδιολογικά προβλήματα και μάλιστα σοβαρά, αρκετό χρόνο μετά την ανάρρωσή τους, ακόμη και ύστερα από ένα έτος.

Εφιάλτης! Αναμένονται και άλλες μεταλλάξεις
QUIZY 4 δώρα, 4 νικητές: Σε αυτό το κουίζ των 10 απλών ερωτήσεων όσοι έχουν γνώσεις κερδίζουν! Εσύ;

Οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Nature Medicine», σύμφωνα με το «Science» και το πρακτορείο Ρόιτερς, ανέλυσαν και συνέκριναν στοιχεία για την εμφάνιση νέων καρδιαγγειακών προβλημάτων σε 153.760 ανθρώπους που είχαν μολυνθεί από κορονοϊό, 5,6 εκατομμύρια που δεν είχαν μολυνθεί και άλλα 5,9 εκατομμύρια προ πανδημίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.