«Πάντα έξω από τα δόντια τα λέω, δεν έχει σημασία που τον ψήφισα»: Ξεκάθαρη η Έλενα Ακρίτα για τον Στέφανο Κασσελάκη (Pic)

Ξεσπά η Έλενα Ακρίτα: «Να βγουν να μιλήσουν όσοι ξέρουν για το Αρσάκειο» (vid)

Τα είπε όλα...

Η Έλενα Ακρίτα αποτελεί μία ιδιαίτερη περίπτωση πολιτικού, καθώς η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ όχι απλά δε μασάει τα λόγια της, αλλά τα λέει όλα ευθέως. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τις φορές που μιλάει για τους «απέναντι», αλλά ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και όταν η κουβέντα έρχεται στους «δικούς της».

Ως γνωστόν, η δημοφιλής συγγραφέας και σεναριογράφος τάχθηκε υπέρ της εκλογής του Στέφανου Κασσελάκη, παρά το γεγονός πως αρχικά είχε δηλώσει πως θα στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως  θα μασάει τα λόγια της όποτε μιλάει για τον διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα στον προεδρικό θώκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και το τελευταίο στάτους στον προσωπικό της λογαριασμό στα social media απέδειξε του λόγου το αληθές.

Η κ. Ακρίτα πήρε θέση για την τεκνοθεσία και τη δεδομένη διάθεση του κ. Κασσελάκη και του συντρόφου του ν’ αποκτήσουν παιδί μέσω παρένθετης μητέρας, λέγοντας τα εξής:

«Πρόεδρε του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αγαπητέ Στέφανε.
Στην συνέντευξη σας ακουσα ότι ο σύντροφος σας κι εσείς σκοπεύετε να γίνετε γονείς μέσα από το θεσμό της παρένθετης μητέρας. Με όλο τον σεβασμό στην επιλογή σας – και στην γονεϊκή επιλογή όλων των ανθρώπων – υπάρχουμε κι εμείς, οι μητέρες υιοθετημένων παιδιών, που δίνουμε χρόνια ολόκληρα αγώνα για να εξομαλυνθούν οι διαδικασίες υιοθεσίας και να αποκτήσουν οικογένεια όλα τα παιδιά που τη στερούνται.
Άποψή μου – μέσα απο την προσωπική μου εμπειρία – είναι ότι το ζητούμενο δεν πρέπει να είναι η αναπαραγωγή του DNA μας (και σιγά το DNA δηλαδή) αλλά η αγκαλιά, η στοργή και η προστασία σε ένα παιδί που ήδη βρίσκεται ανάμεσα μας.
Ας αγωνιστούμε όλοι μαζί για να αμβλυνθούν οι αγκυλώσεις του θεσμού της υιοθεσίας, έτσι ώστε να γίνουν γονείς όσοι το επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια.
Δεν πειράζει, ας μη μάς μοιάζει το παιδί μας. Δεν έγινε και τίποτα.
Γνώμη μου. Την πετάτε ή την κρατάτε».
Αυτή της η τοποθέτηση ξένισε πολλούς, όμως η ίδια σε δικό της σχόλιο κάτω από το στάτους εξήγησε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο πως «Για μένα το «θέλω δυο αγόρια» είναι άκρως προβληματικό. Και δεν θα στρογγυλέψω τα λόγια μου επειδή τον ψήφισα, έξω από τα δόντια τα έλεγα πάντα, δεν θα αλλάξω τώρα».
Δείτε παρακάτω το σχετικό ποστ:

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.