ΟΑΚΑ: «Βόμβα» στον Καλατράβα – Οι αλλαγές στο στάδιο για να λειτουργήσει 

Γι' αυτό έκλεισε το ΟΑΚΑ: Το αδιανόητο ποσό που στοίχισε το στέγαστρο Καλατράβα και 20 χρόνια μετά είναι επικίνδυνο

Τι εξετάζεται

Κλειστό παραμένει το ΟΑΚΑ μετά τη διαπίστωση προβλημάτων στην κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα.

«Το 2004 το ΟΑΚΑ αποτελούσε σύμβολο αξιοπιστίας για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στην Αθήνα, θέματα ασφαλείας όμως ώθησαν τις αρχές της χώρας να σκέφτονται κάτι αδιανόητο», γράφει η Helen Smith στο άρθρο της στον Guardian.

«Ήταν μία οροφή που συμβόλιζε την Ολυμπιακή δόξα: ένας γιγαντιαίος θόλος από χάλυβα και λευκές βέργες που αγκάλιαζαν το στάδιο και θα αποτελούσε το κέντρο των Αγώνων της Αθήνας το 2004. Μία κατασκευή εμβληματική», αναφέρει η χαρακτηριστικά.

«Ενίσχυσε την αυτοπεποίθηση»

Οι Έλληνες», προσθέτει, «κοιτούσαν με υπερηφάνεια το αρχιτεκτονικό ορόσημο του Σαντιάγο Καλατράβα, ο οποίος τότε διέψευσε τους σκεπτικιστές που αμφισβητούσαν την ικανότητα της Ελλάδας να φιλοξενήσει ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Μία κατασκευή που τους ενίσχυσε το αίσθημα της αυτοπεποίθησης για μία επιτυχημένη διοργάνωση», σημειώνει η Helen Smith.

«Είκοσι χρόνια μετά, όμως, ο ελληνικός λαός βρέθηκε αντιμέτωπος με ένα διαφορετικό αφήγημα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι το στάδιο των 70.000 θέσεων θα έκλεινε επ’ αόριστον εξαιτίας της ανησυχίας για την ασφάλεια του θόλου του Καλατράβα», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στο άρθρο του Guardian.

«Βόμβα» στο στέγαστρο Καλατράβα

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, «την Τετάρτη, οι αξιωματούχοι άρχισαν να ψιθυρίζουν το αδιανόητο: ίσως ήρθε ο καιρός να διαλυθεί ολόκληρος ο θόλος του Καλατράβα, καθώς σκουριά έχει εντοπιστεί, όχι μόνο στα χαλύβδινα καλώδια, αλλά ακόμα και στα μπουλόνια και τις καμάρες».

«Τίποτα προς το παρόν δεν έχει αποκλειστεί», ανέφερε στον Guardian πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, που τόνισε επίσης ότι «ίσως πρέπει να απομακρυνθεί το στέγαστρο».

Πλέον το «ξήλωμα» του στεγάστρου Καλατράβα που έκανε το στάδιο να ξεχωρίζει φαίνεται πως είναι η μοναδική λύση για να λειτουργήσει εκ νέου και με ασφάλεια το ΟΑΚΑ.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.