Αν τα έχεις μην τα αγνοείς: Τα 2 περίεργα συμπτώματα που δίνει η Όμικρον 2 πριν το τεστ βγει θετικό

Δεν την πιάνουν τα τεστ. Ανησυχία για τη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον

Συμπτώματα διαφορετικά από τα συνηθισμένα

Η εξαιρετικά μεταδοτική «Όμικρον 2» συνεχίζει να προκαλεί ανησυχία στους επιστήμονες παρά την εμφάνιση και νέων υποπαραλλαγών.

Η μετάλλαξη καταγράφηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο και το κύριο χαρακτηριστικό της ήταν ως γνωστόν το γεγονός ότι εξαπλώνεται ταχύτατα. Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror», υπάρχουν δύο συμπτώματα της υπομετάλλαξης, που μπορούν να κάνουν την εμφάνισή τους ακόμα και πριν το τεστ κορωνοϊού βγει θετικό.

Το πρώτο είναι ο ίλιγγος, ένα αίσθημα ναυτίας δηλαδή, το οποίο, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, «συχνά έρχεται και φεύγει κατά τη διάρκεια της ημέρας. Εάν τα επεισόδια είναι συνεχή, ή ιδιαίτερα έντονα, θα πρέπει να ενημερώσετε κάποιον επαγγελματία υγείας».

Το δεύτερο κοινό σύμπτωμα που εμφανίζεται στο αρχικό στάδιο της μόλυνσης από το νέο στέλεχος του κορωνοϊού είναι η υπερβολική εξάντληση – κόπωση. «Το αίσθημα της εξάντλησης, σε συνδυασμό με τους μυϊκούς πόνους, μπορεί να είναι πρώιμα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης», είχε τονίσει η δρ. Angelique Coetzee, η γιατρός από τη Νότια Αφρική που είχε ενημερώσει τις αρχές για την εμφάνιση της Ομικρον το Νοέμβριο του 2021.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.