Που δώσαμε τα εμβόλια που μας περίσσεψαν;

Που δώσαμε τα εμβόλια που μας περίσσεψαν;

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας

Δύο εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Johnson & Johnson κατά του κορωνοϊού έλαβε η Νιγηρία από την Ελλάδα, τη Φινλανδία και τη Σλοβενία, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της κυβέρνησης.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, μέσα στις ερχόμενες εβδομάδες αναμένονται στη χώρα ακόμη περισσότερες δωρεές από την ΕΕ.

Η παράδοση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της ΕΕ για δωρεά εμβολίων σε αφρικανικές χώρες μέσω του μηχανισμού COVAX. Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας το 2020 για τη διανομή εμβολίων σε μερικές από τις φτωχότερες χώρες του κόσμου.

Ο Σάμουελ Ισόπι, ο Νιγηριανός πρεσβευτής στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι περισσότερες δόσεις θα φθάσουν στη χώρα του τις ερχόμενες εβδομάδες.

Τα εμβόλια βρίσκονται ήδη σε μια ψυχρή αίθουσα του αεροδρομίου της Αμπούζα, της πρωτεύουσας της χώρας αυτής της δυτικής Αφρικής. Η διάρκεια ζωής των εμβολίων είναι η μεγαλύτερη που έχει λάβει μέχρι σήμερα η Νιγηρία. Τον Δεκέμβριο η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα έπρεπε να καταστρέψει σχεδόν ένα εκατομμύριο δόσεις εμβολίων αφού έληξαν.

Η χώρα είχε λάβει εμβόλια με σύντομη διάρκεια ζωής από διεθνείς οργανισμούς και δωρήτριες χώρες σε μια προσπάθεια να τα χρησιμοποιήσει γρήγορα και να παράσχει ένα επίπεδο προστασίας στους Νιγηριανούς λόγω της σπανιότητας των εμβολίων κατά το παρελθόν.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.