Νέα δημοσκόπηση: Σοκ και δέος απ’ το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ

Aυτά είναι τα στελέχη που αφήνουν το ΠΑΣΟΚ και εντάσσονται στον ΣΥΡΙΖΑ

Πανικός στην Κουμουνδούρου

Σχεδόν δύο εβδομάδες μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον θόρυβο που έχει προκληθεί από την ξαφνική «εισβολή» του στο χώρο της πολιτικής, η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη δείχνει πως κάνει «γκελ» στην ελληνική κοινωνία.

Βέβαια, σε μεγάλο βαθμό αυτό βασίζεται στο lifestyle κομμάτι της παρουσίας του, καθώς δεν έχει ξεδιπλώσει ακόμη τα χαρτιά του αναφορικά με τις πολιτικές που θα ακολουθήσει. Και αυτό φαίνεται πως στοιχίζει στον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει τα ποσοστά του χαμηλά…

Συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Prorata για το AtticaTV , στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των έγκυρων, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 34,5%, ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 15,5%, το ΠΑΣΟΚ με 11,5%, το ΚΚΕ με 9,5%, η Ελληνική Λύση με 6% και η ΝΙΚΗ με 3%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 10,5%.

Ταυτόχρονα, σε δημοσκόπηση της MRB για το OPEN η ΝΔ συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 17,3%, το ΠΑΣΟΚ με κατά τι αυξημένα ποσοστά (12,1% από 11,84%), ενώ σημαντικά ανεβαίνουν το ΚΚΕ (στο 9% από 7,5%) και η Ελληνική Λύση, που από το 4,4% πάει στο 7,3%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο γύρο των εθνικών εκλογών που διενεργήθηκαν τον Ιούλιο του 2023 συγκέντρωσε 17,8%. Από τις δημοσκοπήσεις προκύπτει πως η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη όχι μόνο δεν κατάφερε να ενισχύσει το κόμμα αλλά το ποσοστό του έπεσε ακόμη περισσότερο…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.