Τούμπα όλα στον πόλεμο της Ουκρανίας: Ζελένσκι τέλος!

Τούμπα όλα στον πόλεμο της Ουκρανίας: Ζελένσκι τέλος!

Καταιγιστικές εξελίξεις

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και καμία πλευρά δεν δείχνει διαθέσιμη για διαπραγματεύσεις. Κίεβο και Μόσχα συγκρούονται με τον φόρο αίματος να είναι βαρύς.

Η Δύση στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας με την αποστολή εξοπλισμού και την παροχή τεχνογνωσίας αλλά ο νούμερο 1 σύμμαχος του Κιέβου έχει ενδοιασμούς…

Συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης του Τζο Μπάιντεν, ανησυχούν ιδιαίτερα για τη διαφθορά που επικρατεί στην Ουκρανία, όπως αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο.

Η διαφθορά θα μπορούσε να κάνει τους δυτικούς συμμάχους να εγκαταλείψουν τον αγώνα της Ουκρανίας κατά της ρωσικής εισβολής και πλέον το Κίεβο δεν μπορεί να αναβάλει την προσπάθεια καταπολέμησης της διαφθοράς.

Ουσιαστικά, στο έγγραφο γίνεται… πλάγια αναφορά στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι που όχι μόνο επέτρεψε την «άνθηση» της διαφθοράς αλλά θεωρείται από τις ΗΠΑ ως μη ικανός να την καταπολεμήσει.

«Οι αντιλήψεις για διαφθορά υψηλού επιπέδου», προειδοποιεί η εμπιστευτική έκδοση του εγγράφου που έχει περιέλθει στην κατοχή του Politico, θα μπορούσαν «να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του ουκρανικού λαού και των ξένων ηγετών στην κυβέρνηση εν καιρώ πολέμου».

Αυτό είναι πιο αυστηρό μήνυμα από την ανάλυση 22 σελίδων, την οποία το Στέιτ Ντιπάρτμεντ φαίνεται να έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του χωρίς τυμπανοκρουσίες πριν από περίπου έναν μήνα.

Την ίδια στιγμή, η αμερικανική κυβέρνηση θέλει να πιέσει την Ουκρανία να μειώσει τη δωροδοκία, όχι μόνο επειδή διακυβεύονται αμερικανικά δολάρια, αλλά γιατί θα μπορούσε να ενθαρρυνθούν οι αντίπαλοι της αμερικανικής βοήθειας προς την Ουκρανία, πολλοί από τους οποίους είναι Ρεπουμπλικάνοι νομοθέτες που προσπαθούν να εμποδίσουν την βοήθεια.

Οποιαδήποτε αντίληψη αποδυναμωμένης αμερικανικής υποστήριξης προς το Κίεβο θα μπορούσε, επίσης, να κάνει περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες να σκεφτούν δύο φορές τον ρόλο τους.

Από το έγγραφο είναι πασιφανές πως αν ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι… οδεύει προς την πόρτα της εξόδου αφού οι ΗΠΑ δεν είναι διατεθειμένες να συνεχίσουν τη στήριξη που έχει ως συνέπεια τη «θυσία» των αμερικανικών δολαρίων.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.