Σκληρό ροκ: Ποιους διαγράφει άμεσα ο Κασσελάκης μετά τα συνεχή «φάουλ»

Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

«Σφαγή» στον ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βιώνει τη μεγαλύτερη υπαρξιακή κρίση από τη σύστασή του, με τον Στέφανο Κασσελάκη να αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα».

Αυτά δεν είναι τα λόγια ενός πολιτικού αντιπάλου του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ενός εκ των στελεχών της Κουμουνδούρου και συγκεκριμένα του Πάνου Σκουρλέτη. Ο κ. Σκουρλέτης είναι ένα από τα μέλη του κόμματος που με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη… βγήκαν στα κάγκελα.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις και της «Ομπρέλας» που στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου και δεν αποκλείεται στελέχη της να ετοιμάζονται για τη… μεγάλη έξοδο.

Ενδεικτικά, η Αννέτα Καββαδία σε άρθρο της με τίτλο «Νέα κατάσταση, νέα καθήκοντα» και κάτω από τον υπότιτλο «εντός και εκτός» ζητάει να συναντηθούν δυνάμεις, ομάδες, πρόσωπα που υπάρχουν εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αποδείξει πως η υπόθεση της ριζοσπαστικής αριστεράς τα πονάει.

«Με γνώμονα το κρίσιμο διακύβευμα, με ανοιχτά μυαλά, και κοινή βάση την αγωνία για το μέλλον της ελληνικής Αριστεράς, αλλά και το μέλλον της χώρας, οφείλουμε όλοι να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών, και να κάνουμε το απαραίτητο βήμα συνάντησης. Γιατί, ως γνωστόν, όπως η φύση έτσι και η πολιτική, απεχθάνονται το κενό», καταλήγει η Αννέτα Καββαδία στο άρθρο της, που προϊδεάζει για ίδρυση νέου κόμματος.

«Αν η ξαφνική “εισβολή” και επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη μπορεί να συγκριθεί με κάτι, αυτό είναι η αντίστοιχη πορεία και επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 στις εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος», αναφέρει ο Θωμάς Τσαλαπάτης σε άρθρο του με τίτλο «Αριστερόστροφος τραμπισμός». Και καταλήγει: «Με όλα αυτά, η Αριστερά δεν έχει και δεν πρέπει να έχει καμία σχέση».

«Παρέλαβε κόμμα και παρέδωσε Κασσελάκη» γράφει σε ένα ιδιαίτερα επιθετικό άρθρο κατά του Αλέξη Τσίπρα ο Τάκης Μαστρογιαννόπουλος, άρθρο που καταλήγει: «Η ιστορία της Αριστεράς θα είναι πολύ σκληρή απέναντί του για τα έργα και την πολιτική του της τελευταίας περιόδου»!

Σε άρθρο με τίτλο «Με τον τρόπο της Goldman Sachs» ο δικηγόρος Γιάννης Αντωνιάδης, σημειώνει: «Και μπορεί ο ΣΥνασπισμός ΡΙΖοσπαστικής Αριστεράς πρακτικά να τελείωσε στις 24 Σεπτεμβρίου με την επιθετική εξαγορά του κόμματος, το θέμα όμως είναι εάν τελείωσε και η Αριστερά στην Ελλάδα. Προφανώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει και εξαρτάται από μόλους και όλες εμάς».

Η απόφαση Κασσελάκη

Οι δημοσκοπήσεις εξακολουθούν να δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σημείωσε άνοδο μετά την εκλογή Κασσελάκη, ενώ ο νέος πρόεδρος δέχεται συνεχώς πυρά από στελέχη.

Το ερώτημα είναι πώς θα αντιμετωπίσει την κατάσταση αυτή ο Στέφανος Κασσελάκης. Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχτεί εισηγήσεις να προχωρήσει ακόμα και σε διαγραφές, αν επαναληφθούν τοποθετήσεις όπως της αρχικής τοποθέτησης του Νίκου Φίλη και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, τα στελέχη που βρίσκονται στο στόχαστρο Κασσελάκη, ένα βήμα πριν την διαγραφή, είναι τα εξής:

  • Πάνος Σκουρλέτης
  • Νίκος Φίλης
  • Στέφανος Τζουμάκας


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.