Βιασμός 24χρονης: Η κατάθεση – κλειδί των ρεσεψιονίστ που εξυπηρέτησαν τη Γεωργία εκείνο το βράδυ

«Δεν υπάρχει αυτή»: Αυτά είναι τα επίμαχα sms που καίνε το κύκλωμα της Θεσσαλονίκης

«Καθαρές» βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα - «Κλειδί» για την υπόθεση αποτελούν οι καταθέσεις του ξενοδοχείου στο οποίο κατήγγειλε ότι βιάστηκε

Οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, που κατήγγειλε τον βιασμό της στη σουίτα ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη βγήκαν «καθαρές» καθώς έπειτα από τον διπλό έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ελλάδα και Ελβετία δεν εντοπίστηκαν ούτε φαρμακευτικές ουσίες, ούτε αλκοόλ.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πόρισμα το οποίο παραδόθηκε στην ανακρίτρια και φέρνει στο φως η εφημερίδα «Μπαμ», γίνεται πλήρης ανάλυση του περιστατικού, ενώ εξετάζεται κάθε παράμετρος σχετικά με το τι συνέβη ή δεν συνέβη τις κρίσιμες ώρες. Κατά τους Ελληνες και τους Ελβετούς επιστήμονες, ο χρόνος ανίχνευσης για την ουσία γ-υδροξυβουτυράτη (GHB), η οποία ενδεχομένως «παρέλυσε» τη Γεωργία Μπίκα είναι +-12 ώρες και εξαρτάται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες.

Όπως εξηγούν, η δράση της συγκεκριμένης ουσίας ξεκινά πέντε με δέκα λεπτά από τη λήψη της και διαρκεί για δύο με τρεις ώρες, με την κορύφωση των συμπτωμάτων να παρατηρείται στο μισάωρο. «Όπως σε όλες τις περιπτώσεις έτσι και σε εκείνη της 24χρονης εξετάζονται όλες οι ενδείξεις, όπως η ιδιοσυγκρασία, η ποσότητα, όλες γενικά οι παράμετροι, καθότι αν γίνει μεμονωμένα με μία (χ) τιμή, τότε μαθηματικά θα εξαχθεί λανθασμένο συμπέρασμα, αναλογιζόμενοι πάντα ότι η κλινική εικόνα θα πρέπει να ταιριάζει απόλυτα με αυτό που προκαλεί αυτή η ουσία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Επίσης, βάση του πορίσματος δεν βρέθηκε αλκoόλη στα ούρα, ενώ πηγές αναφέρουν στην εφημερίδα πως οι τιμές ήταν μηδενικές. «Σε τέτοιες περιπτώσεις παίζει ρόλο ο χρόνος της ούρησης και γενικότερα πρέπει να μετράται σε ποσότητα, με περισσότερο από 2 γραμμάρια ανά λίτρο. Συνήθως στο ιστορικό μέτρησης αυτό που δείχνουν οι ειδικοί δείκτες είναι μία μεγάλη κατανάλωση για το περασμένο 24ωρο ή 48ωρο. Αν θεωρήσουμε ότι η αλκοόλη ήταν ο καταλύτης που επηρέασε τη συμπεριφορά, τότε θα πρέπει να ανιχνευτεί ποσότητα πάνω από 2 γραμμάρια ανά λίτρο. Αυτό πρακτικά σημαίνει 7-8 ποτά στον οποιοδήποτε οργανισμό», λένε αξιόπιστες πηγές και καταλήγουν:

«Σε ό,τι αφορά την περίπτωση της Γεωργίας, με δεδομένο το χρονικό εύρος από τις 8.30 το βράδυ έως και τις 4.30 τα ξημερώματα, οπότε και φέρεται να σημειώθηκε το καταγγελλόμενο γεγονός, σύμφωνα με την κατάθεση ήπιε τρία ποτήρια κρασί. Πρέπει να λάβει κάποιος υπόψη ότι την κάθε ώρα εκκρίνεται από τον οργανισμό ένα ποτό, δηλαδή 14 γραμμάρια καθαρής αλκοόλης. Από τότε που έγινε το συμβάν με βάση την κλινική εικόνα, όλα τα περιστατικά δεν συνάδουν».

Κομβικό ρόλο για τη διαλεύκανση της υπόθεσης και το τι συνέβη στη σουίτα αποτελούν οι καταθέσεις των υπαλλήλων του ξενοδοχείου για τα όσα είδαν εκείνο το βράδυ. Οι Αρχές επικεντρώνονται κυρίως στα άτομα που ήταν στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου στις 4 τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, όταν η Γεωργία Μπίκα βγήκε μαζί με τη 17χρονη φίλη της από την κεντρική είσοδο για να φύγουν, όμως την τελευταία στιγμή η 24χρονη αποφάσισε να μείνει και να κάνει κράτηση δωματίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Οι υπάλληλοι που την εξυπηρέτησαν θυμούνται τι ακριβώς είδαν και περιγράφουν με λεπτομέρειες στους αστυνομικούς την κατάσταση της νεαρής κοπέλας, τα άτομα που τη συνάντησαν και το δρομολόγιο που ακολούθησε στους ορόφους του ξενοδοχείου.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.