Μετά τις «φωνές» των πολιτών: Έγινε το αναμενόμενο με τις νέες ταυτότητες

Μετά τις «φωνές» των πολιτών: Έγινε το αναμενόμενο με τις νέες ταυτότητες

Ε ναι...

Οι νέες ταυτότητες ήρθαν και στην Ελλάδα εδώ και λίγες ημέρες, με μια υπολογίσιμη μερίδα του πληθυσμού ν’ αντιτίθεται σε αυτές, θεωρώντας πως «αντιπροσωπεύουν» τον… αντίχριστο και πως η κατάσταση για τους πολίτες θα πάει από το κακό στο χειρότερο από τούδε και στο εξής.

Μάλιστα, δε ήταν λίγοι εκείνοι που δεσμεύτηκαν πως δεν πρόκειται ποτέ να «βγάλουν» τις καινούργιες, ενώ οι πιο σκληροπυρηνικοί ζητούν την οριστική απόσυρσή τους, πριν καν κυκλοφορήσουν ευρέως.

Παρά τις όποιες φωνές, ωστόσο, η διαδικασία προχωράει κανονικά και, μάλιστα, οι κάτοικοι της χώρας έχουν δείξει εξαιρετικό ενδιαφέρον για ν’ αντικαταστήσουν την παλιά τους ταυτότητα με τη νέα, με τα 100.000 ραντεβού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να γίνονται… ανάρπαστα.

Όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία, έχει παρατηρηθεί ότι σε αστικές περιοχές (Αττική – Θεσσαλονίκη), καθώς και στα Τ.Α. των πρωτευουσών των Νομών τα διαθέσιμα ραντεβού έχουν σχεδόν εξαντληθεί. Κατόπιν τούτου, από αύριο η ΕΛ.ΑΣ. σε συνεργασία με την ΓΓΠΣ θα εκκινήσει τη διάθεση ραντεβού και για τον μήνα Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, δηλαδή ακόμα 49.335 ραντεβού.

Ωστόσο, επισημαίνει ότι τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανοίξουν και νέα ραντεβού για Οκτώβριο και Νοέμβριο που μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν, λόγω της αυξημένης ζήτησης.

Μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί 98.241 ραντεβού έως τις 30.11.2023, εκ των οποίων έχουν δεσμευτεί περίπου 60.000 (61%), ενώ απομένουν προς χρήση για τους πολίτες περίπου 38.000 διαθέσιμα ραντεβού.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.