«Η σημαία να είναι ψηλά ακόμα κι αν πάμε φυλακή» – Συγκλονιστικές μαρτυρίες χούλιγκαν στη «σκιά» της δολοφονίας του Αλκη

Πρωτοφανές: Χούλιγκαν τσάκισαν στο ξύλο πατέρα που μπήκε μπροστά για την κόρη του

Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού και… ψιρίσματα από άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας.

Ανθρωποι που δεν διστάζουν να τραβήξουν μαχαίρι και να το χρησιμοποιήσουν. Να παίξουν κορόνα γράμματα τη ζωή εκείνο που βρίσκεται απέναντί τους, αλλά και να κινδυνέψουν να βρεθούν στη φυλακή.

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Αλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη έφερε και πάλι στο προσκήνιο τη δράση χούλιγκαν που υπό τον μανδύα του οπαδού. «Πρέπει να δείξουμε ποιος κάνει κουμάντο στην πόλη και τις περιοχές. Πρέπει η σημαία μας να είναι ψηλά. Είτε θα είναι φυλάκιση η ποινή, είτε πρόστιμο, πρέπει να είναι ψηλά» λέει με κυνικότητα χούλιγκαν μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ3 προσπαθώντας να «δικαιολογήσει» τις επιθέσεις που γίνονται στους δρόμους της πόλης.

Επιθέσεις με στόχο μόνο τον ξυλοδαρμό, συμπλοκές τυχαίες ή μετά από ραντεβού και… ψιρίσματα από άτομα που φορούν ρούχα με σύμβολα άλλης ομάδας. Πρακτικές που χρησιμοποιούν εκτός γηπέδου οι σκληροπυρηνικοί οπαδοί, οργανωμένοι κατά βάση σε συνδέσμους. «Αν είναι μόνος του, αυτός που θέλουμε να πλακώσουμε πάμε δύο με τρία άτομα. Αν είναι με την κοπέλα του, ούτε για αστείο… Αλλά αν είναι πολλά άτομα, πάμε όλοι μαζί και τους χτυπάμε, όπου και αν είναι» λέει ένας άλλος οπαδός στην κάμερα.

Και συνεχίζει: «σε άλλες περιπτώσεις δίνουμε ραντεβού μέσω μηνυμάτων. Τόσα άτομα στο τάδε μέρος. Αν δω κάποιον με μπλούζα άλλης ομάδας πάω και του τη ζητάω και αν αρνηθεί τον χτυπάω αναγκαστικά. Δεν πρόκειται να φύγει από εδώ με την μπλούζα του. Αυτό είναι νόμος. Είναι λάθος αλλά έτσι είναι αυτά».

Πότε σταματά όλο αυτό; «Σταματά όταν ο άλλος πέσει κάτω και όταν φύγουν οι άλλοι» αναφέρει κρύβοντας τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και παραδέχεται πως: «Μου την είχαν πέσει πέντε άτομα και ξεκίνησα να ασχολούμαι με τον σύνδεσμο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.