Διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μεταγραφή – βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη

Διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μεταγραφή - βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη

Ποιος επιστρέφει;

Έντονες διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πυροδοτήσει η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία. Ο νέος πρόεδρος δεν αποκλείεται να σηματοδοτήσει και ενδεχόμενη διάσπαση αφού στην «Ομπρέλα» είναι στα… κάγκελα.

Ενώ στελέχη του κόμματος διαφωνούν ανοιχτά με τον νέο πρόεδρο, τον… στολίζουν με χαρακτηρισμούς στα πάνελ και μοιάζουν έτοιμα να αποχωρήσουν, ο Κασσελάκης φαίνεται πως ετοιμάζει μία κίνηση-ματ.

Ποιος επιστρέφει;

Έντονη φημολογία έχει αναπτυχθεί τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου, σχετικά με την επιστροφή του Νίκου Κοτζιά στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του κόμματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει συμβουλευτικό ρόλο στο πλευρό του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Νίκος Κοτζιάς δεν έχει τοποθετηθεί για τα σχετικά σενάρια, ωστόσο η εκπομπή Live News του Mega ήρθε σε επικοινωνία μαζί του και όπως τονίστηκε ο ίδιος απάντησε χαρακτηριστικά «ίδωμεν».

Η πρόσφατη πορεία του

Ο Νίκος Κοτζιάς διορίστηκε στις 27 Ιανουαρίου 2015 από τον τότε πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υπουργός Εξωτερικών, παρότι δεν ήταν βουλευτής. Κατά την τελετή παράδοσης του υπουργείου, ο ίδιος προϊδέασε για την πολιτική του προσέγγιση λέγοντας: «Ανυπομονούμε για γέφυρες με τον νέο αναδυόμενο κόσμο. Δεν θεωρούμε τη συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ως συγκρουσιακή με τις σχέσεις μας με τις αναδυόμενες δυνάμεις».

Θεωρείται ο αρχιτέκτονας της «Συμφωνίας των Πρεσπών» το 2018 και είναι ο επικεφαλής της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ. Ο Νίκος Κοτζιάς είχε παραιτηθεί από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών στις 22 Οκτωβρίου 2018. Τη θέση του είχε καλύψει ο τότε πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Τα τελευταία χρόνια ο κ. Κοτζιάς είχε απομακρυνθεί από το πολιτικό προσκήνιο, ωστόσο φρόντιζε με παρεμβάσεις και βιβλία του να δίνει το στίγμα του.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.