Φόβοι ότι θα αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα

Φόβοι ότι θα αυξηθούν κατακόρυφα τα κρούσματα

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές Αρχές.

Αυτό προκύπτει από τα μοντέλα των ειδικών και την αύξηση του ιικού φορτίου που αποτυπώνεται στα λύματα, στοιχεία που επεξεργάζεται η αρμόδια Επιτροπή εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, έχοντας στα χέρια της τις εκτιμήσεις για υπέρβαση του ημερήσιου αριθμού των 30.000 κρουσμάτων, αναφορικά με τις επόμενες μέρες.

Ειδικότερα, τα σενάρια κάνουν λόγο για εκτόξευση κρουσμάτων και μερική αποκλιμάκωση στη συνέχεια, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης της χρονικής διάρκειας μιας ενδεχόμενης ανοδικής πορείας των κρουσμάτων.

Απρόβλεπτη παραμένει η κατάσταση με την πανδημία κατά την τρέχουσα χρονική συγκυρία, υπογραμμίζει η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου, που μελετά τα στοιχεία που προκύπτουν από τις εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

«Πριν από δέκα μέρες αυτές οι εκθέσεις έδειχναν ένα περίπου ισομοιρασμένο μείγμα κρουσμάτων των παραλλαγών Δέλτα και Όμικρον. Αυτό άλλαξε την περασμένη εβδομάδα με την επικράτηση της Όμικρον έναντι της Δέλτα σε πολλές περιοχές της χώρας. Αν η τάση επικράτησης της Όμικρον συνεχιστεί, όπως βλέπουμε, τότε θα έχουμε περισσότερα κρούσματα, όμως, με μικρότερο αριθμό αναλογικά των όσων οδηγούνται στα νοσοκομεία με βαριά νόσηση».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.