Μπέρδεμα με τους εμβολιασμούς – Ξεχνάμε την 4η δόση

Μπέρδεμα με τους εμβολιασμούς - Ξεχνάμε την 4η δόση

Οι επίστημονες αλλάζουν γνώμη όπως φαίνεται.

Αν και τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα, με βάση τα στοιχεία που προκύπτουν από επιστημονικές έρευνες, δείχνουν ότι αυτήν τη στιγμή δε χρειάζεται να γίνει μία τέταρτη δόση εμβολίου στο συνολικό πληθυσμό για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, δεν αποκλείεται αυτή τελικά να χρειαστεί σε άτομα άνω των 60 ετών καθώς και σε όσους πάσχουν από υποκείμενα νοσήματα.

Αυτό ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι την οποιαδήποτε εξέλιξη θα καθορίσει η ίδια η πανδημία και κατά πόσο θα επιτευχθεί ανοσία στον πληθυσμό είτε από τους εμβολιασμούς είτε από τη νόσηση.

Ο ίδιος αναφέρει ακόμα ότι υπάρχουν σοβαρές ελπίδες από την περίοδο του Πάσχα και μετά να επιστρέψει η κοινωνία σε μία περισσότερη κανονικότητα, χρησιμοποιώντας, ωστόσο, οι πολίτες τις μάσκες σε χώρους συγχρωτισμού και συνεχίζοντας να δείχνουν τη δέουσα προσοχή στα ατομικά μέτρα προστασίας.

Κατά τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης τα επόμενα χρόνια οι κοινωνίες θα μάθουν να ζουν με τον ιό, πιθανότατα κάνοντας μία ετήσια δόση εμβολίου κυρίως οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.