Μετά την εκλογή Κασσελάκη: Τους έπιασαν όλους στον ύπνο Κουτσούμπας και ΚΚΕ…

Μετά την εκλογή Κασσελάκη: Τους έπιασαν όλους στον ύπνο Κουτσούμπας και ΚΚΕ...

Την ώρα που οι πανηγυρισμοί δεν έχουν κοπάσει ακόμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει και επισήμως στην εποχή Κασσελάκη, καθώς αυτός ήταν ο μεγάλος νικητής τη εσωκομματικής μονομαχίας με την Έφη Αχτσιόγλου και με ένα ποσοστό της τάξης του 56% (έναντι 44% της αντιπάλου του) εξελέγη πρόεδρος του κόμματος και διαδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα.

Τα πρώτα θετικά, σε δημοσκοπικό επίπεδο, σημάδια της επίδρασης του 35χρονου πολιτικού έχουν αρχίσει ήδη να γίνονται αντιληπτά, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ανεβαίνει σημαντικά. 

Βέβαια, όπως έχουμε εξηγήσει πολλές φορές, αυτή η άνοδος δεν σχετίζεται μόνο με την ανάληψη των καθηκόντων από τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά κυρίως έχει να κάνει με την «τιμωρητική» ψήφο προς την Νέα Δημοκρατία, μετά τις πυρκαγιές και τα όσα ανείπωτα συνέβησαν με την κακοκαιρία Daniel, αλλά και την εξαιρετικά ερεβώδη ιστορία της δολοφονίας του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, όταν και Κροάτες χούλιγκαν έκαναν… παρέλαση μέχρι το γήπεδο της Ένωσης.

Ωστόσο, υπάρχει κι ένας άλλος «νικητής» μετά τα όσα συνέβησαν σε πολιτικό επίπεδο το τελευταίο διάστημα, κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και το ΚΚΕ.

Γιατί το λέμε αυτό;

Γιατί όπως αναφέρουν οι δημοσκόποι παρατηρείται μία σαφής άνοδος του Κομμουνιστικού Κόμματος, κάτι που θα αποτυπωθεί και στις δημοσκοπήσεις του προσεχούς διαστήματος- και δε μιλάμε για άνοδο της μισής μονάδας, αλλά πολύ παραπάνω.

Κι αυτό, αν το σκεφτεί κανείς, είναι λογικό: οι «σκληρή» αριστεροί που ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ βλέποντας τον Κασσελάκη θεωρούν πως το κόμμα κάνει μια σαφή στροφή προς το κέντρο, κάτι που δεν τους εκφράζει.

Έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι που τρέχουν στην «αγκαλιά» του ΚΚΕ, με αποτέλεσμα την (τηρουμένων των αναλογιών) εκτόξευση των ποσοστών του…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.