«Κατσαπλιάδες»: Το τελευταίο άρθρο του Δ. Καμπουράκη πριν την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του

«Κατσαπλιάδες»: Το τελευταίο άρθρο του Δ. Καμπουράκη πριν την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του στην Αργυρούπολη δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Καμπουράκης.

Επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του στην Αργυρούπολη δέχτηκε ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Δημήτρης Καμπουράκης. «Κοιμόμουν και άκουσα έναν κρότο. Βγήκα έξω και είχε πάρει φωτιά η πόρτα. Ένα από τα γκαζάκια ήταν στο πλάι, δεν είχε σκάσει. Δύο πρέπει να έβαλαν. Ο κρότος ήταν φοβερός, ενώ στο σημείο μαζεύτηκαν και οι γείτονες από τη δύναμη. Σβήσαμε ό,τι μπορούσαμε. Αν δεν είχα αυτή την πόρτα, βαριάς ασφαλείας, θα είχε μπει η φωτιά μέσα στο σπίτι», ανέφερε ο κ. Καμπουράκης, ο οποίος απέδωσε την επίθεση στους «κινδύνους του επαγγέλματος», ενώ συμπλήρωσε πως η επίθεση έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας.

Το τελευταίο άρθρο του Δημήτρη Καμπουράκη πριν την επίθεση είχε δημοσιευτεί στο liberal.gr με τίτλο «Κατσαπλιάδες»:

Παρατήρηση πρώτη. Για φανταστείτε τον Μητσοτάκη να πήγαινε στη Βουλή και να έλεγε απαθώς «όσοι πολίτες ταλαιπωρήθηκαν από την Αττική οδό, να πάνε στα δικαστήρια να αποζημιωθούν». Φανταστείτε τι θα γινόταν και μέσα και έξω από την αίθουσα. Τώρα που μερίμνησε για τα δύο χιλιάρικα (χωρίς να χάσει κανείς το δικαίωμα και για προσφυγή), μεταβλήθηκε σε μεσάζοντα και διαμεσολαβητή.

«Κατσαπλιάδες»: Το τελευταίο άρθρο του Δ. Καμπουράκη πριν την επίθεση με γκαζάκια στο σπίτι του
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Παρατήρηση δεύτερη. Άκουσα τον Αλέξη να ζητά επιτακτικά τη δημοσιοποίηση των πρακτικών των συνεδριάσεων της ομάδας διαχείρισης. Είπε επί λέξει «είτε δεν κρατήσατε πρακτικά στις συσκέψεις σας, οπότε είστε τελείως κατσαπλιάδες, είτε κρατήσατε και μας λέτε ψέματα». Κατ’ αρχήν, αυτό το «κατσαπλιάδες» τι το ‘θελε; Κατσαπλιάδες παλιότερα ονόμαζαν τους ζωοκλέφτες και τους ληστές, ενώ στον εμφύλιο ονόμαζαν έτσι τους πολιτικούς του προγόνους με τα σταυρωτά φυσεκλίκια.

Ατζαμήδες ήθελε να πει, αλλά πότε είπε κάτι της προκοπής για να πει τώρα; Τέλος πάντων, αφού επιμένει πως όποιος δεν κρατά πρακτικά σε τέτοιες συνεδριάσεις είναι ή ψεύτης ή κατσαπλιάς, έχει την ευγενή καλοσύνη (αυτός που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο) να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά που κράτησαν σε κείνη την περιβόητη βραδινή σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του για το Μάτι; Εκεί που ρωτούσαν αν θα πετάξουν αεροπλάνα την επόμενη μέρα. Διότι η κάμερα της ΕΡΤ μπήκε τρία λεπτά μέσα. Τα πρακτικά της υπόλοιπης συνεδρίασης να τα δούμε και εμείς, να μάθουμε τι ειπώθηκε εκεί; Λέω εγώ τώρα.

Παρατήρηση τρίτη. Τους ακούω διαρκώς να φωνάζουν ότι είναι απαράδεκτο να αποζημιωθούν μόνο όσοι πολίτες εγκλωβίστηκαν στην Αττική οδό και να μην αποζημιωθούν όσοι ταλαιπωρήθηκαν στην Κατεχάκη, στη Μεσογείων ή στη Μαραθώνος. Μάλιστα. Κοντολογίς, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει στο πρόγραμμα του ότι όποιος πολίτης αυτής της χώρας εγκλωβίζεται ή ταλαιπωρείται από χιονιάδες, θα αποζημιώνεται από το κράτος;

Δεν κάνω πλάκα, το γράφω πολύ σοβαρά. Διότι αν η αποζημίωση για εγκλωβισμό σε ιδιωτικό δρόμο συμπαρασύρει και τον εγκλωβισμό ή την ταλαιπωρία σε δημόσιο χώρο, τότε δεν θα είναι φυσικό να ζητήσουν αποζημίωση και όσοι αποκλείονται σε βουνά ή σε χωριά; Γιατί, δεύτερης κατηγορίας πολίτες είναι δηλαδή αυτοί, σε σύγκριση με τους κατοίκους της Αθήνας; Κι αυτοί που ζουν στα στενάκια των συνοικιών της πρωτεύουσας και τους κλείνει το χιόνι; Στο πηγάδι κατούρησαν αυτοί δηλαδή;

Με δυο λόγια, σκοπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει νόμο που θα ορίζει ότι κάθε πολίτης που ο δρόμος του σπιτιού του δεν παραμένει διαρκώς ανοικτός, θα δικαιούται κρατική αποζημίωση; Πόσο και με ποια κριτήρια; Να μας τα πουν. Τους τρολάρω, θα πείτε. Αμ δε. Μόνοι τους αυτοτρολάρονται. Και χαίρονται από πάνω…».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.