Τα αρχεία που εξόργισαν το ΚΚΕ – Ο «Παπαρατσένκο» του Κουτσούμπα τώρα λέει για παράνομη σχέση με σύζυγο στρατηγού!

Το ΚΚΕ εκσυγχρονίζεται

Ο «Παπαρατσένκο» (Σεργκέι Ραντσέκνο) έκανε τον... γύρο της Ελλάδας μέσα σε λίγες ώρες.

Ο «Παπαρατσένκο» (Σεργκέι Ραντσέκνο) έκανε τον… γύρο της Ελλάδας μέσα σε λίγες ώρες. Πρόκειται για τον καθηγητή ιστορίας στο πανεπιστήμιο John Hopkins ο οποίος δημοσίευσε έγγραφα για τον ρόλο του ΚΚΕ στον εμφύλιο πόλεμο και τις σχέσεις του με την ΕΣΣΔ. Ένα θέμα που έχει ανάψει φωτιές στα social media, αλλά όχι μόνο.

Μιλώντας στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας επιτέθηκε σε όσους ασκούν κριτική στο ΚΚΕ και προσωπικά στον καθηγητή, αφού από τα αποχαρακτηρισμένα αρχεία προκύπτει ανάγλυφα η σχέση υποτέλειας του ΚΚΕ στη Σοβιετική Ενωση, αλλά και η παρέμβαση της Σοβιετικής Ενωσης στον ελληνικό εμφύλιο, μια παρέμβαση που το ΚΚΕ υποβαθμίζει.

Ο Ρώσος ιστορικός που διδάσκει στο πανεπιστήμιο John Hopkins, μετά τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις του ΚΚΕ με την ΕΣΣΔ και τον ρόλο της τελευταίας στο εμφύλιο, συνέχισε με πιο πικάντικες αποκαλύψεις. Οπως το έγγραφο που αναφέρει ότι ο Μάρκος, κατηγορεί τον Νίκο Ζαχαριάδη ότι έχει σχέση με την γυναίκα του και καλεί τους Σοβιετικούς ηγέτες να παρέμβουν:

 


Άμεση ήταν η απάντηση του ιστορικού στις φράσεις του Δημήτρη Κουτσούμπα, που έγραψε τα εξής: «Το ενδιαφέρον μου για τη δημοσίευση των ντοκουμέντων για τις σχέσεις του ΚΚΕ με τη Σοβιετική Ένωση είναι ιστορικό. Δεν ενδιαφέρομαι (και γνωρίζω και ελάχιστα) για τις τωρινές πολιτικές του ΚΚΕ. Με τη δημοσίευση των ντοκουμέντων, ξεκινάω ενδιαφέρουσες συζητήσεις και συχνά συνδέω ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα. Είναι φυσιολογικό. Αυτό που δεν είναι φυσιολογικό, είναι ο ηγέτης ενός ελληνικού πολιτικού κόμματος να επιτίθεται σε έναν ιστορικό, στον ίδιο προσωπικά, χρησιμοποιώντας υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς. Είναι αναξιοπρεπές, για να μην πω αισχρό. Θα πρότεινα στον κύριο Κουτσούμπα, που φαίνεται τόσο ενθουσιώδης για την ανάγνωση αρχειακών ντοκουμέντων, να διαβάσει περισσότερα από αυτά. Αν διαβάσει (ο Δημήτρης Κουτσούμπας) περισσότερα, θα διαμορφώσει μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση της Ιστορίας – ίσως λιγότερο πολιτικοποιημένης και πιο ευθυγραμμισμένης με τα γεγονότα».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.