34 ετών, δεκτός στο MIT, σε μία από τις top-40 εταιρίες της Ε.Ε.: Κι αν τελικά ο Βασίλης Ρόκος είναι η «απάντηση» για την Κεντρική Μακεδονία;

34 ετών, δεκτός στο MIT, σε μία από τις top-40 εταιρίες της Ε.Ε.: Κι αν τελικά ο Βασίλης Ρόκος είναι η «απάντηση» για την Κεντρική Μακεδονία;

Ρητορικό το ερώτημα...

Είναι η… απόλυτη ημερομηνία. Όσο κι αν κάποιοι, βλακωδώς, θεωρούν πως οι εθνικές εκλογές είναι το Α και το Ω (μα και όλα τα ενδιάμεσα γράμματα) στην ζωή ενός πολίτη, στην πραγματικότητα οι αυτοδιοικητικές είναι εκείνες που πραγματικά έχουν σημασία για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων.

Γι’ αυτό, το να ισχυριστεί κανείς πως στις 8 Οκτωβρίου καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό και η διαβίωσή μας δεν απέχει πόρρω από την αλήθεια- το αντίθετο.

Μάλιστα, μία από τις πιο κομβικές περιφέρειες ολόκληρης της χώρας- καθώς, μην ξεχνάμε, πρόκειται και τη 2η μεγαλύτερη- αντιμετωπίζει σαφή προβλήματα τα οποία χρήζουν άμεσης επίλυσης και, μάλιστα, όχι στο εγγύς μέλλον αλλά… χθες. Αναφερόμαστε, φυσικά, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Παρά το γεγονός πως υπάρχουν αρκετοί υποψήφιοι που με την «αρωγή» μεγάλων ή μικρότερων κομμάτων διεκδικούν τον θώκο του περιφερειάρχη εκεί, το instanews το έψαξε, όπως το συνηθίζει, λίγο παραπάνω και το μάτι του έπεσε σε ένα πολύ συγκεκριμένο όνομα: Βασίλης Ρόκος. 

34 ετών, δεκτός στο MIT, σε μία από τις top-40 εταιρίες της Ε.Ε.: Κι αν τελικά ο Βασίλης Ρόκος είναι η «απάντηση» για την Κεντρική Μακεδονία;

Και μπορεί να είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως πολλοί Θεσσαλονικείς γνωρίζετε το ποιος είναι και τι έχει προσφέρει στον τόπο, όμως για εκείνους που θέλουν λίγες πληροφορίες παραπάνω, ιδού:

Γεννήθηκε το 1989 στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Το 2006 εισήχθη στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου σπούδασε πολιτικές επιστήμες. Κατά τη διάρκεια των φοιτητικών του χρόνων, απασχολήθηκε σε διάφορους τομείς, όπως η εστίαση, η δημοσιογραφία και μια εταιρεία δημοσκοπήσεων πόρτα-πόρτα.

Το 2010 συνέχισε τις σπουδές του στο Royal Holloway του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, όπου απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα του διεθνούς διοικητικού μάνατζμεντ.

Το 2023 έγινε δεκτός στο MIT (Massachusetts institute of technology) στο Management in Negotiation and Influence.

Το 2011, μαζί με τον αδερφό του Γιώργο, ίδρυσε μια start-up εταιρεία. Μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία, η εταιρεία ανέπτυξε ισχυρή εξαγωγική δραστηριότητα και σήμερα αποτελεί έναν από τους κύριους εξαγωγείς των προϊόντων της, με δίκτυο πωλήσεων που αγγίζει τις 55 χώρες παγκοσμίως.

Το 2019, η εταιρεία του αναγνωρίστηκε ως μία από τις 40 πιο ανερχόμενες επιχειρήσεις στον κλάδο των κατασκευών από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αυτή η αναγνώριση αποδεικνύει την ανοδική πορεία και την επιτυχημένη πορεία της εταιρείας υπό τη διοίκηση του Βασίλη.

Το 2022, ο Βασίλης Ρόκος εκλέχτηκε αντιπρόεδρος στο Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου. Το Ελληνο-Ινδικό Επιμελητήριο Εμπορίου είναι το μοναδικό θεσμικώς αναγνωρισμένο επιμελητήριο που διαδραματίζει ρόλο στην ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ινδίας.

Γνωστός για την φιλανθρωπική (όπως η αξιέπαινη πράξη στην οποία προέβη τα χρόνια της πανδημίας, με τη δωρεά 50 σομπών σε οικογένειες που είχαν ανάγκη και αντιμετώπιζαν προβλήματα θέρμανσης) μα και φιλοζωϊκή/ανθρωπιστική του δράση (είναι ενεργός εθελοντής στην «Ιπποστήριξη θεραπευτικής ιππασίας», μια οργάνωσης που παρέχει θεραπευτική ιππασία σε παιδιά με ειδικές ανάγκες) έχει καταθέσει, θα μπορούσε να πει κανείς, τα «διαπιστευτήριά» του στην κοινωνία και δε φείδεται χρόνου και χρήματος για να είναι δίπλα στον συμπολίτη του και να τον στηρίξει.

Ο Βασίλης Ρόκος είναι, αδιαμφισβήτητα, ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας με ισχυρή παρουσία στον κλάδο των εξαγωγών και της διεθνούς επιχειρηματικότητας, ενώ παράλληλα είναι ένας άνθρωπος με πολυποίκιλη δραστηριότητα σε πληθώρα τομών, που παρά το νεαρό της ηλικίας του έχει διακριθεί πλείστες φορές (και) στο εξωτερικό.

Ξέρουμε τι σκέφτεστε σε αυτό το σημείο: «Μα, μόλις 34 ετών; Και ανεξάρτητος; Μήπως οι θέσεις του θα είναι ελαφρώς “θολές”;».

Το ακριβώς αντίθετο, θα μας επιτρέψετε να πούμε. Κι έχουμε και τα επιχειρήματα που τεκμαίρουν τον ισχυρισμό μας: το instanews επικοινώνησε με τον ίδιο τον Βασίλη Ρόκο, ζητώντας να μάθει ποιο είναι το πρόγραμμά του και ποιοι είναι οι λόγοι εκείνοι που τον ώθησαν να διεκδικήσει την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

34 ετών, δεκτός στο MIT, σε μία από τις top-40 εταιρίες της Ε.Ε.: Κι αν τελικά ο Βασίλης Ρόκος είναι η «απάντηση» για την Κεντρική Μακεδονία;

Οι απαντήσεις του ήταν κάτι παραπάνω από σαφείς και πολιτικά επαρκείς:

«Βασικός στόχος για μένα, ως ανεξάρτητος υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας είναι μέσω του συγκεκριμένου αξιώματος να βοηθήσω στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας, όπως και να επαναφέρω την Μακεδονία στην κορυφή των παγκόσμιων εξελίξεων ,καθώς οι αρμοδιότητες του περιφερειάρχη δίνουν τη δυνατότητα για την ανάπτυξη του βιοτικού, του κοινωνικού και του οικονομικού επιπέδου.

  1. Ανάπτυξη και οικονομία: Μια από τις πρωταρχικές αρμοδιότητες ενός περιφερειάρχη είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και της ευημερίας της περιοχής. Έχω στόχο να επικεντρωθώ στη δημιουργία θέσεων εργασίας, την προσέλκυση επενδύσεων, την υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων και την προώθηση του τουρισμού. Αυτό θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της περιοχής και βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων.
  2. Υποδομές και μεταφορές: Η Κεντρική Μακεδονία μπορεί να ωφεληθεί από βελτιωμένες υποδομές και συστήματα μεταφορών. Έχω σκοπό να επικεντρωθώ στην ανάπτυξη και συντήρηση των οδικών δικτύων, τη βελτίωση των δημόσιων συγκοινωνιών, την επέκταση των σιδηροδρομικών συνδέσεων και την προώθηση της αεροπορικής συνδεσιμότητας. Αυτό θα βελτιώσει την κινητικότητα των πολιτών και θα συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
  3. Κοινωνική πολιτική και υπηρεσίες: Ως περιφερειάρχης έχω ως μέλημα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της Κεντρικής Μακεδονίας. Αυτό περιλαμβάνει τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών όπως η εκπαίδευση, η υγεία, η κοινωνική πρόνοια και η πολιτιστική προσφορά, στοιχεία που είναι στις αρμοδιότητες ενός περιφερειάρχη. Θα εργαστώ για τη διασφάλιση ίσων ευκαιριών για όλους, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής.

Αυτοί οι τρεις λόγοι αποτελούν μόνο μια αρχή και τους θεωρώ εξαιρετικά σημαντικούς για την περιοχή και τους κατοίκους της. Ο ρόλος του περιφερειάρχη προσφέρει την ευκαιρία να επηρεάσει θετικά την περιοχή και να βελτιώσει τη ζωή των ανθρώπων που κατοικούν και επισκέπτονται την περιοχή μας», σχολίασε σχετικά, διαλύοντας κάθε σύννεφο αμφιβολίας εν τη γενέσει του.

Η απόλυτη ημερομηνία, λοιπόν, πλησιάζει: 8 Οκτώβρη.

Όχι για τις εθνικές εκλογές, μα για κάτι εξίσου- ου μην και περισσότερο- σημαντικό: τις αυτοδιοικητικές, εκεί που θα κριθεί και το ποιος θα είναι ο επόμενος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Κάτι μας λέει ότι τώρα είστε πολύ πιο «καταρτισμένοι» στο τι θα ψηφίσετε, έτσι δεν είναι;

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.