Τούμπα όλα: Τι δείχνει η πρώτη κρυφή δημοσκόπηση για τη διαφορά ΝΔ- Σύριζα με Κασσελάκη αρχηγό

Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

Ο περίπατος γίνεται ντέρμπι

Ο Στέφανος Κασσελάκης από αουτσάιντερ στον πρώτο γύρο έχει γίνει το μεγάλο φαβορί για την αρχηγία του Σύριζα στον δεύτερο. Σε περίπτωση συντριπτικής νίκης (υπάρχει η αίσθηση ότι το ποσοστό του μπορεί να ξεπεράσει το 65%) οι εξελίξεις θα είναι άμεσες.

Δεν είναι λίγοι εκείνη που περιμένουν κύμα αποχωρήσεων από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς οι διαφορές που υπάρχουν στα εσωκομματικά στρατόπεδα μοιάζουν αγεφύρωτες.

Ανησυχία όμως επικρατεί και στο Μαξίμου μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Η πιθανή εκλογή Κασσελάκη μετατρέπει τον περίπατο της Νέας Δημοκρατίας σε ντέρμπι και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά στην κυβέρνηση. Ήδη στις πρώτες σφυγμομετρήσεις (την εβδομάδα μετά την εκλογή νέου προέδρου θα βγει στον αέρα η πρώτη δημοσκόπηση) φαίνεται η αλλαγή του σκηνικού.

Ο Σύριζα με Κασσελάκη πρόεδρο εμφανίζεται να βρίσκεται σε απόσταση βολής από τη ΝΔ, όμως οι δημοσκόποι σημειώνουν με νόημα δυο πράγματα:

1 Μεγάλο μέρος όσων δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν Σύριζα με Κασσελάκη δεν το κάνουν επειδή έχουν εμπιστοσύνη στον νέο αρχηγό, αλλά επειδή είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση και θέλουν να της στείλουν μήνυμα. Πρόκειται για ψήφο διαμαρτυρίας που πολύ εύκολα μπορεί να… επιστρέψει στο μαντρί εφόσον ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατορθώσει να αντιστρέψει το κλίμα.

2 Ο αρχικός ενθουσιασμός πολύ σύντομα μπορεί να τελειώσει εάν αποδειχτεί ότι οι θέσεις του Στέφανου Κασσελάκη είναι κενές περιεχομένου. Και με αυτογκόλ σαν το χθεσινό αυτή η ώρα μπορεί να έρθει πιο γρήγορα απ’ ότι περιμένει κανείς…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.