Σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης…

Σήκωσε το γάντι ο Κασσελάκης...

Ώρα για «μετωπική».

Ήταν αναμενόμενο πως κάποια στιγμή θα συμβεί. Για την ακρίβεια, παρά τα όσα επιτάσσει ο πολιτικός πολιτισμός, και πολύ άργησε- θα περίμενε κανείς πως θα είχε γίνει εδώ και μερικές μέρες, καθώς η κρίσιμη Κυριακή πλησιάζει και οι τόνοι είχαν ανέβει επικίνδυνα.

Η ανωτέρω, ελαφρώς… μυστηριακή, «περιγραφή» αναφέρεται στα όσα συμβαίνουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που η ευγενής άμιλλα έχει πάει περίπατο και οι ένθεν κι ένθεν επιθέσεις αποτελούν καθημερινότητα.

Το μεγάλο ερώτημα ήταν το πότε και αν θ’ απαντήσει στην Έφη Αχτσιόγλου ο Στέφανος Κασσελάκης, καθώς, θυμίζουμε, η πρώην υπουργός εργασίας είχε πει για τον 35χρονο συνυποψήφιό της πως έχει «θολές» θέσεις και πως δεν έχει ξεκάθαρο πλάνο.

Η πρόκληση, εν τέλει, δεν έμεινε αναπάντητη,  έστω κι αν κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Κασσελάκη στο Αιγάλεω το βράδυ της Πέμπτης (21/9) το μεγάλο φαβορί για να διαδεχτεί τον Αλέξη Τσίπρα στην προεδρία του κόμματος ζήτησε να κοπάσει ο θόρυβος: «Όποιος λέει ότι δεν έχω πολιτικό περιεχόμενο, πολύ απλά δεν σέβεται τη νοημοσύνη του κόσμου. Έχω βάλει ξεκάθαρες προτάσεις», σχολίασε σχετικά, ρίχνοντας την… μπηχτή του προς την πλευρά της κ. Αχτσιόγλου.

Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί αλλά σε ερώτηση τέλος για την αιχμή της «αντιπάλου» του την προσεχή Κυριακή που μίλησε για εθνική κυριαρχία αλλά όχι για κυριαρχικά δικαιώματα ο κ. Κασσελάκης απάντησε: «Μέγα σφάλμα. Είναι μέγα σφάλμα. Και τα δύο θα τα προστατεύσουμε στο ακέραιο με βάση το διεθνές δίκαιο».

Όπως μπορεί να καταλάβει εύκολα κανείς το γάντι σηκώθηκε και τα πράγματα δεν αναμένεται να ηρεμήσουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής. Ή ακόμα και μετά τις εκλογές…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.