Αποτελεσματικό όπως το PCR: Έτσι μπορείς μέσω του κινητού σου να μάθεις σε 25’ αν είσαι θετικός ή όχι

Παιχνίδι για κινητά βελτιώνει τη συγκέντρωση

Σε ποιους τομείς υπερτερεί του μοριακού τεστ.

Η ανάπτυξη τεχνολογιών για την πιο έγκυρη, πιο γρήγορη και πιο οικονομική διάγνωση του κορωνοϊού στον οργανισμό συνεχίζεται και ήδη το τεστ με την ονομασία SmaRT-LAMP έρχεται να μπει ανάμεσα στα υπάρχοντα rapid και μοριακά τεστ.

Το τεστ απαιτεί μια δωρεάν εφαρμογής κινητού τηλεφώνου και τη χρήση ενός φορητού εργαστηριακού εξοπλισμού που ο πολίτης αγοράζει μόνο μία φορά και χρησιμοποιεί μια διαδικασία ενίσχυσης του ιικού RNA στο δείγμα του σάλιου, προκειμένου να ανιχνεύσει συγκεκριμένα γονίδια του ιού.

Με την κάμερα του smartphone μέσω της εφαρμογής μετριούνται οι χρωματικές αλλαγές στο δείγμα που έχει δοθεί από το σάλιο δείχνοντας έτσι αν υπάρχει ή όχι ο ιός, με το αποτέλεσμα να δίνεται μέσα σε μόλις 25 λεπτά.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στη Σάντα Μπάρμπαρα, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Network Open», με τα πρώτα δείγματα ερευνών να αποκαλύπτουν ότι το νέο τεστ έχει ποσοστά ευαισθησίας αλλά και ακρίβειας διάγνωσης του κορωνοϊού αλλά και της γρίπης, ανάλογα με αυτά του pcr όντας όμως αρκετά πιο γρήγορο και φθηνό.

Η χρήση μάλιστα του νέου τεστ μέσω της εφαρμογής ενός κοινού κινητού το κάνει ακόμα πιο εύχρηστο αφού δεν απαιτεί υγειονομικό χώρο ή επίσκεψη σε φαρμακείο για να πραγματοποιηθεί.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.