74% έναντι 26% στον ΣΥΡΙΖΑ: Τους… διέλυσε ο Τσίπρας για «χάρη» του Κασσελάκη

Κόντρα σε όλους: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για τον Στέφανο Κασσελάκη

Έβλεπε... 200 χρόνια μπροστά.

Σε αμιγώς πολιτικό επίπεδο (αφήνουμε έξω, προφανώς, τα όσα ανείπωτα έγιναν στην Θεσσαλία αλλά και τις φονικές πυρκαγιές που προηγήθηκαν), είναι το απόλυτο θέμα συζήτησης των τελευταίων 2, περίπου, μηνών. Άπαντες συζητούν γι’ αυτό, έχουν γνώμη γι’ αυτό, ξέρουν τι θα γίνει και ούτω καθεξής.

Αναφερόμαστε, φυσικά, στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, εκεί που μέχρι την εμφάνιση από το… πουθενά του Στέφανου Κασσελάκη φαινόταν πως η Έφη Αχτσιόγλου θα κάνει έναν υγιεινό περίπατο. Ωστόσο, όπως όλοι ξέρουμε τα προγνωστικά ανατράπηκαν πλήρως. με την εμφάνιση Κασσελάκη και τώρα ο 35χρονος πολιτικός είναι το μεγάλο φαβορί την προσεχή Κυριακή, όπου και θ’ αποφασιστεί από τον λαό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρός του.

Τα πράγματα, όμως, θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά σε ό,τι έχει να κάνει με τις ελπίδες του Κασσελάκη για να κερδίσει την εσωκομματική «μάχη», αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε κατά τη διάρκεια του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ πέρυσι την κίνηση-ματ που άλλαξε τους όρους με τους οποίους παίζεται το παιχνίδι.

Σε τι αναφερόμαστε;

Στο γεγονός πως ο πρώην πρωθυπουργός είχε εισηγηθεί να εκλέγεται ο Πρόεδρος μα και η Κεντρική Επιτροπή από όλα τα μέλη του κόμματος. Η πρόταση του εγκρίθηκε με 74%, έναντι 26% της «ομπρέλας» που αντιτάχθηκε στην συγκεκριμένη πρόταση.

Εάν δεν είχε γίνει αυτή η αλλαγή με μπροστάρη, φυσικά, τον (διορατικό, όπως αποδεικνύεται…) Τσίπρα, τότε φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, για να μην πούμε απίθανο, να είχε χάσει η κ. Αχτσιόγλου την προεδρία, καθώς θα ψήφιζαν πολύ λιγότεροι άνθρωποι, κάτι που αποτελεί το «πλεονέκτημα» του Κασσελάκη.

Αυτό μένει, βέβαια, ν’ αποδειχτεί την προσεχή Κυριακή, μιας και ουδείς μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.