Αυτογκόλ της Αχτσιόγλου την πιο κρίσιμη στιγμή…

Αυτογκόλ της Αχτσιόγλου την πιο κρίσιμη στιγμή…

Η κατάσταση μοιάζει μη αναστρέψιμη πλέον

Ήταν αναμφίβολα το μεγάλο φαβορί στην κούρσα της διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα, όταν όλα ξεκινούσαν. Οι δημοσκόποι προεξοφλούσαν την εκλογή της και οι στοιχηματικές της έδιναν ποσοστά που μόνο ένα ακλόνητο φαβορί μπορεί να έχει. Μέχρι που εμφανίστηκε ο Στέφανος Κασσελάκης…

Ο νικητής του πρώτου γύρου των εκλογών πλέον θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα κερδίσει και στον δεύτερο καθώς όπως εκτιμούν πολλοί δημοσκόποι η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη. Το ρεύμα της υποψηφιότητας Κασσελάκη είναι τόσο ισχυρό, που ακόμα κι ένα ποσοστό της τάξης του 70% δεν θα θεωρηθεί πλέον έκπληξη.

Καθοριστικό ρόλο στη δυναμική της υποψηφιότητας Κασσελάκη έπαιξαν και τα επικοινωνιακά λάθη της πλευράς Αχτσιόγλου. Δεν είναι λίγοι εντός Σύριζα που της καταλογίζουν φάουλ στις δηλώσεις της μετά την ήττα στον πρώτο γύρο.

Οι αιχμές προς τον Στέφανο Κασσελάκη, αλλά και η επιμονή για ντιμπέιτ των δυο τους είχαν τελικά το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που περίμενε η κ. Αχτσιόγλου. Οι επιθετικές της κινήσεις αφενός δεν συσπείρωσαν το δικό της κοινό, αφετέρου απομάκρυναν ακόμα περισσότερο τους πολίτες που είχαν ψηφίσει Νίκο Παππά, Ευκλείδη Τσακαλώτο ή Στέφανο Τζουμάκα.

Σε κάθε περίπτωση η νίκη του Στέφανου Κασσελάκη μοιάζει πλέον δεδομένη και το μόνο που μένει να φανεί είναι πόσο εμφατική θα είναι…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.