Θάνατος από αλλαντίαση στο Μπορντό: Το λάθος του εστιάτορα με τις σαρδέλες που πλήρωσε με τη ζωή της η 32χρονη

Θάνατος από αλλαντίαση στο Μπορντό: Το λάθος του εστιάτορα με τις σαρδέλες που πλήρωσε με τη ζωή της η 32χρονη

Δεν υπάρχουν λόγια...

Τραγική κατάληξη είχε, δυστυχώς, η επίσκεψη που έκανε 32χρονη Ελληνίδα σε εστιατόριο του Μπορντό, καθώς μετά την κατανάλωση ενός κουτιού με σαρδέλες υπέστη αλλαντίαση, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της στο σπίτι της στο Παρίσι, όπου ζούσε μαζί με τον σύντροφό της.

Πέραν της άτυχης Ελληνίδας, ακόμα 12 άτομα που είχαν δειπνήσει στο Tchin Tchin Wine Bar εμφάνισαν συμπτώματα αλλαντίασης, με ορισμένους εξ αυτών να νοσηλεύονται αλλά να έχουν διαφύγει τον κίνδυνο.

Το ερώτημα, φυσικά, που βασανίζει τους πάντες είναι το τι ακριβώς συνέβη κι έχασε τόσο άδικα την ζωή της η 32χρονη. Ο συνήγορος του εστιάτορα μέσα από μια σειρά από δηλώσεις αποκαλύπτει το τι ακριβώς συνέβη και ποιο ήταν το τραγικό λάθος του ανθρώπου που έχει το μπαρ, που οδήγησε στο θάνατο της κοπέλας:

«Αναμένουμε τα αποτελέσματα των εμπειρογνωμόνων. Ο πελάτης μου παρουσίασε την απόδειξη για τη χύτρα ταχύτητας που χρησιμοποίησε κατά τη διαδικασία συντήρησης των σαρδελών, η οποία μαγειρεύει στους 30 με 100 βαθμούς Κελσίου. Ακολούθησε τις συστάσεις του κατασκευαστή, οι οποίες ήταν να μαγειρέψει για μία ώρα» είπε ο Γκιτάρντ και πρόσθεσε πως θέτει στον εαυτό του όλα τα ερωτήματα: το βάζο, τα λάστιχα, τα οποία, όπως λέει, ήταν καινούργια. «Μήπως ήταν απαραίτητο να μαγειρέψει τις σαρδέλες για περισσότερο χρόνο σε υψηλότερη θερμοκρασία; Ο DDPP διέταξε να καθαρίζονται τα πάντα, αλλά όλα ήταν καθαρά. Ήταν, όμως, αυτό αρκετό; Ακόμη προσπαθεί να καταλάβει», δήλωσε αρχικά.

Εν συνεχεία, όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο δεν πέταξε ο μαγαζάτορας όλα τα βάζα με τις σαρδέλες εφόσον κάποια εξ αυτών είχαν άσχημη μυρωδιά, είπε: «Όταν μίλησε στον Τύπο το βράδυ της Δευτέρας, ήταν δικαιολογημένα πολύ αναστατωμένος. Το βέβαιο είναι ότι πέταξε δύο ή τρία βάζα που περιείχαν τέσσερις σαρδέλες το καθένα, τα οποία, όταν τα άνοιξε, κατάλαβε ότι δεν είχαν αποστειρωθεί, καθώς κανένα από αυτά τα βάζα δεν έκανε το χαρακτηριστικό κλικ όταν τα ανοίγεις. Σέρβιρε λοιπόν αυτά που θεωρούσε ότι ήταν εντάξει. Αλλά, προφανώς, δεν ξεχώρισε τις σαρδέλες μέσα στο ίδιο βάζο. 

Θα έπρεπε να τα πετάξει όλα τα βάζα; Αυτό είναι, προφανώς, ένα από τα ερωτήματα που τον στοιχειώνουν. Αλλά δεν σκέφτηκε πως υπήρχε κίνδυνος εκείνη τη στιγμή. Το οικονομικό ενδιαφέρον αυτής της παρτίδας με σαρδέλες ήταν μηδαμινό. Μιλάμε για περίπου 15 βάζα, τα οποία κοστίζουν 8 ευρώ το καθένα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.