Ο Κούγιας δείχνει τον δρόμο για τους εγκλωβισμένους οδηγούς – Τι μπορούν να διεκδικήσουν

Κούγιας: «Τη Δευτέρα βγαίνει από τη φυλακή υποχρεωτικά ο ενεχυροδανειστής»

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από τον πολύωρο εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό, αφήνοντας την ίδια ώρα αιχμές για την ηγεσία της Πολιτικής Προστασίας.

Ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, μίλησε για τις ποινικές ευθύνες που προκύπτουν από τον πολύωρο εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό.

Ο κ. Κούγιας τόνισε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ότι «υπάρχει μια συντρέχουσα αμέλεια της Αττικής Οδού όσον αφορά την Αττική Οδό, γιατί υπάρχει αμέλεια και σε άλλες κεντρικές αρτηρίες όπου υπεύθυνοι είναι άλλοι».

«Υπάρχουν δύο πράγματα εδώ. Το μεν ένα θέμα είναι αυτό που αφορά το κράτος, γιατί η διάπραξη ποινικών αδικημάτων δεν αφορά τον ιδιώτη. Στην προκειμένη περίπτωση η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών διέταξε μια προκαταρκτική εξέταση, η οποία αφορά ένα εξ αμελείας αδίκημα, της παρακώλυσης συγκοινωνιών. Αυτό είναι πλημμέλημα» ανέφερε.

«Μου κάνει εντύπωση που δεν διερευνάται ένα σοβαρότερο αδίκημα το οποίο είναι κακούργημα. Είναι η διατάραξη της ασφαλείας των συγκοινωνιών. Είναι εκεί που πραγματικά υπάρχει κίνδυνος ανθρωπίνων ζωών, ή της σωματικής ακεραιότητας ανθρώπων που χρησιμοποιούν έναν δρόμο», ανέφερε και υπογράμμισε ότι «από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα».

Στη συνέχεια, σημείωσε ότι «Το δεύτερο κομμάτι είναι το τι δικαίωμα έχει ο καθένας να διεκδικήσει. Μου κάνει εντύπωση η επιλογή να αποζημιωθεί κάθε αυτοκίνητο» και συμπλήρωσε πως «εδώ υπάρχει μια άλλη πλάνη, οποιοσδήποτε δεχθεί να εισπράξει αυτά τα χρήματα είναι βέβαιο ότι θα υπάρχει ένα ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο θα παραιτείται κάθε ποινικής και κάθε αστικής αξιώσεως».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.