Ο Τσίπρας είναι ξανά εδώ: Αυτός θέλει να αναδεχθεί νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ

Το πάει μέχρι τέλους ο Αλέξης Τσίπρας…

Τι ζητά ο πρώην πρόεδρος;

Καχυποψία, γκρίνια και αναβρασμός επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα.

Έφη Αχτσιόγλου, Στέφανος Κασσελάκης, Νίκος Παππάς και Στέφανος Τζουμάκας θα αναμετρηθούν για την προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετά την αποχώρηση του Αλέξη Τσίπρα.

Ο κ. Τσίπρας όταν παραιτήθηκε είπε πως ήθελε ο ΣΥΡΙΖΑ και η κεντροαριστερά να ανασυγκροτηθούν και να γίνουν σύντομα κυβέρνηση.

Ωστόσο ένα είναι σίγουρο: Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παραιτήθηκε γιατί αισθάνθηκε κουρασμένος. Παραιτήθηκε γιατί πίστεψε και πιστεύει ότι ένα σοκ ηγεσίας, μια βαθιά ανανέωση και μια προσπάθεια επαναπροσδιορισμού της σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με τη κοινωνία μπορεί να του δώσει ξανά την μεγάλη ώθηση για να κυβερνήσει και πάλι η κεντροαριστερά, σύμφωνα με το ieidiseis.gr.

Στο μυαλό του Αλέξη, αυτή τη στιγμή, είναι η διαδικασία της εκλογής αρχηγού ως ένα αναγκαίο δημιουργικό σοκ. Ο Τσίπρας επίτηδες δεν έδωσε δαχτυλίδι ούτε και «φύτεψε» κάποιον υποψήφιο. Γι’ αυτό και παρενέβη τον περασμένο Ιούλιο για να μη πάνε μακριά οι διαδικασίες, και κακοφορμήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως ήθελαν τότε οι πρώην προεδρικοί και οι οποίοι τον κατηγορούσαν ότι παρενέβη υπέρ της Αχτσιόγλου.

Αλλά και όταν μπήκε στη κούρσα ο Κασσελάκης, ο Τσίπρας δεν τον απέτρεψε δίνοντας έτσι πραγματικό ενδιαφέρον στη διαδικασία που μέχρι τότε δεν απασχολούσε κανένα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έμεινε ουδέτερος:

  • Δεν στήριξε τον «φίλο» του τον Παππά.
  • Δεν στήριξε το «δημιούργημά» του, την Αχτσιόγλου.
  • Δεν στηρίζει την «ανακάλυψή» του, τον Κασσελάκη.

Ποιον θέλει για πρόεδρο

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν στήριξε κάποιον από τους υποψηφίους διότι πιστεύει πως ο νέος πρόεδρος πρέπει να βγει με το σπαθί του.

«Δεν μπορείς να θέλεις να νικήσεις τον Μητσοτάκη και να μη μπορείς να σταθείς και να νικήσεις με το σπαθί σου στις εσωκομματικές διεργασίες», λέει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Στόχος του είναι τα δύο φαβορί, Έφη Αχτσιόγλου και Στέφανος Κασσελάκης, να πορευτούν μαζί, ανεξαρτήτως ποιος θα είναι πρώτος στις εκλογές, με σκοπό να αλλάξει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στο μυαλό του Τσίπρα έχει καρφωθεί το σενάριο, ότι μετά τις εκλογές, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, πρέπει και οι δυο να αφήσουν τις αντιπαραθέσεις και να στηρίξει ο ένας τον άλλο. Αν βγει η Έφη, ο Στέφανος να είναι Νο 2. Και αν βγει ο Στέφανος, η Έφη να είναι Νο2.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.