Δεύτερο φάουλ Κασσελάκη…

Δεύτερο φάουλ Κασσελάκη…

Μέσα σε λίγες ημέρες... 

Σε συγκέντρωση υποστηρικτών του μίλησε ο Στέφανος Κασσελάκης εν όψει των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του κόμματος.

Ο υποψήφιος για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα σε άλλα, είπε: «Στα κανάλια τέλος οι επιδοτήσεις! Πάνε και παίρνουν εκατομμύρια από τον ελληνικό λαό», με τους υποστηρικτές του να χειροκροτούν δυνατά.

«Οι ασυλίες των βουλευτών; Τέλος οι ασυλίες των βουλευτών! Το ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες; Τέλος το ακαταδίωκτο στους τραπεζίτες! Οι διορισμοί των πολιτικών στα νοσοκομεία; Τέλος και αυτό! Επιτέλους να υπάρχει καθαρότητα στον τόπο. Δεν θέλει κανείς να γυρίσει πίσω όταν πρέπει να μπει στη λαμογιά για να πάει μπροστά. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα που θέλουμε», πρόσθεσε.

Το φάουλ Κασσελάκη

«Η Ελλάδα που θέλουμε είναι επιλογή μας. Και ο ΣΥΡΙΖΑ μεγαλώνει μαζί σας κάθε μέρα», σημείωσε. Τότε μια γυναίκα του ζήτησε το μικρόφωνο και του είπε: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάει μπροστά η χώρα».

«Εγώ γουστάρω! Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή! Έτσι αρχίζει. Και να πεις σε οικογένειες και φίλους να ψηφίσουνε», είπε.


Πρόκειται για το δεύτερο φάου Κασσελάκη μέσα σε μία μόλις εβδομάδα, μετά και τη επίσκεψη στη Μακρόνησο…


Στη συνέχεια ο κ. Κασσελάκης πρόσθεσε ότι αφιερώνει τη συγκεκριμένη ομιλία στον Βαγγέλη Γιακουμάκη και έκανε την ευχή «ποτέ ξανά», με τους συγκεντρωμένους να χειροκροτούν ξανά.

Σφοδρή αντίδραση

Οι δηλώσεις για… ξεδόντιασμα έφεραν την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων:

Σχετικά με δηλώσεις του κ. Στέφανου Κασσελάκη στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα, αλλά και όπως προκύπτει από σχετικό αναρτημένο στο διαδίκτυο βίντεο, κατά τη διάρκεια χθεσινής δημόσιας ομιλίας του κ. Στέφανου Κασσελάκη στα Ιωάννινα, υποψηφίου για την Προεδρία του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, μεταξύ του ιδίου και μίας πολίτη, που βρισκόταν στο ακροατήριο, έλαβε χώρα ο ακόλουθος άμεσος δημόσιος διάλογος:

Η πολίτης απευθυνόμενη στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος της παραδίδει το μικρόφωνο: «Αν καταφέρεις να ξεδοντιάσεις αυτό το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, τότε θα μπορέσει να πάρει μπροστά η χώρα» και ευθύς, αμέσως, ο κ. Στέφανος Κασσελάκης της απαντά στο μικρόφωνο: «Εγώ γουστάρω, εντάξει; Εγώ γουστάρω, αλλά πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή, πρέπει να ψηφίσετε την Κυριακή».

Η άνω δήλωση του κ. Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή προσώπου, που διεκδικεί σημαντικό θεσμικό ρόλο στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της χώρας μας, ο οποίος, με την απάντησή του, προσυπογράφει τις πιο πάνω τοποθετήσεις, διαμηνύοντας ουσιαστικά ότι «γουστάρει» να «ξεδοντιάσει» το σύστημα των δικαστικών και των δημοσιογράφων, δεν συνιστά ούτε κριτική ούτε και πολιτική τοποθέτηση.

Αντίθετα, αποδεικνύει άγνοια και έλλειψη ενσυναίσθησης περί της λειτουργίας των Δημοκρατικών Θεσμών.

Με δεδομένο, ότι ο σεβασμός στους θεσμούς αποτελεί κορυφαία υποχρέωση κάθε πολιτικού προσώπου, που ενισχύει τη δομή μιας Κοινωνίας, καλούμε το πολιτικό κόμμα, στο οποίο ανήκει ο κ. Στέφανος Κασσελάκης, να λάβει άμεσα θέση επί της ανωτέρω απάντησής του, με την οποία προσυπογράφει τοποθετήσεις, που προσβάλλουν το θεσμό της Δικαιοσύνης και της ελευθεροτυπίας και καταδεικνύουν έλλειψη σεβασμού στις αρχές του Κράτους Δικαίου, που διέπουν την ευνομούμενη πολιτεία μας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.