Μετά τον Βαρβιτσιώτη: Αυτή είναι η νέα παραίτηση-βόμβα…

Μετά τον Βαρβιτσιώτη: Αυτή είναι η νέα παραίτηση-βόμβα…

Εξελίξεις μετά τις καταστροφές

Μετά τις φωτιές και τις πλημμύρες, το ερώτημα του ενός εκατομμυρίου που απασχολεί τα δημοσιογραφικά γραφεία είναι η επόμενη παραίτηση στην κυβέρνηση.

Μόλις δύο μήνες θητείας μετράει η κυβέρνηση και έχουν παραιτηθεί οι:

  1. Νότης Μηταράκης
  2. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
  3. Θεοκλής Ζαούτης (ΕΟΔΥ)

Επίσης απομακρύνθηκε ο Γιώργος Πατούλης, εκλεκτός της ΝΔ για την περιφέρεια Αττικής, εξαιτίας του ζεϊμπέκικου εν μέσω των πυρκαγιών και υποψήφιος θα είναι ο Νίκος Χαρδαλιάς.


Ποιανού… τρίζει η καρέκλα

Μάλιστα, πολλοί θεωρούν πως ο επόμενος που θα παραιτηθεί, θα είναι ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Ωστόσο, ο κ. Κικίλιας που βγήκε στον ΑΝΤ1 για πρώτη φορά μετά τις πλημμύρες, ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί και «έδειξε» τον Χρήστο Στυλιανίδη, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του στο Ναυτιλίας, κατηγορώντας τον πλαγίως για μικρή απορρόφηση κονδυλίων που αφορούν αντιπλημμυρικά.

Από τις δηλώσεις του κ. Κικίλια προκύπτει και ένα μήνυμα προς το Μαξίμου, πως δεν πρόκειται να φύγει μόνος του από το υπουργείο, γεγονός που στάθηκε η αφορμή και για τη συνάντηση του ιδίου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λίγες ώρες μετά.


Ουσιαστικά ο Βασίλης Κικίλιας που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα λόγω των καταστροφών κυρίως σε Έβρο και Θεσσαλία, έστειλε μήνυμα πως μόνος του δεν θα αποχωρήσει, οπότε μένει να φανεί αν θα τον αποπέμψουν. Σε κάθε περίπτωση είναι το νούμερο 1 πρόσωπο για απομάκρυνση από τη θέση του.

Ακόμα ένα πρόσωπο που δεν αποκλείεται να μετακινηθεί είναι ο πρώην δήμαρχος Τρικάλων και νυν υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου. Ο ίδιος βρίσκεται στο στόχαστρο αφού η «έξυπνη πόλη» που έχει ακόμη και λεωφορεία χωρίς οδηγούς πλημμύρισε κατά τη διάρκεια του Daniel, καθώς ήταν ανεπαρκή τα αντιπλημμυρικά έργα και πλέον και οι θετικές γνώμες για το πρόσωπό του έχουν μειωθεί.

Περιμένοντας τον επόμενο που θα παραιτηθεί, είναι πασιφανές ότι κάτι δεν πάει καλά στο κυβερνητικό σχήμα μετά και τις τεράστιες καταστροφές και τα πρωτοφανή γεγονότα.

Σε κάθε περίπτωση, από την κυβέρνηση διαμηνύουν πως εάν και εφόσον γίνει ανασχηματισμός, θα είναι μετά τη ΔΕΘ. Πάντως, η αλλαγή προσώπων θα λειτουργήσει και ως βαλβίδα αποσυμπίεσης της κοινωνίας με σκοπό τη μείωση της κυβερνητικής φθοράς, μόλις τρεις μήνες μετά τις εκλογές.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.