Αυτό δεν το περιμέναμε: Τι συμβαίνει με τους τριπλά εμβολιασμένους και τη νόσηση από κορωνοϊό 

Αυτό δεν το περιμέναμε: Τι συμβαίνει με τους τριπλά εμβολιασμένους και τη νόσηση από κορωνοϊό 

Τριπλά εμβολιασμένοι πολίτες που νόσησαν με κορωνοϊό δεν... έδιωξαν δια παντός από τη ζωή τους τον ιό. 

Τριπλά εμβολιασμένοι πολίτες που νόσησαν με κορωνοϊό δεν… έδιωξαν δια παντός από τη ζωή τους τον ιό.

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τριπλά εμβολιασμένοι πολίτες που νόσησαν με κορωνοϊό να κολλήσουν ξανά, ιδιαίτερα εάν εργάζονται σε περιβάλλον με αυξημένο ιικό φορτίο όπως είναι τα νοσοκομεία.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για την πορεία της πανδημίας, είπε ότι περιμένει σταδιακή και αργή μείωση στους δείκτες των θανάτων και των διασωληνωμένων από κορονοϊό το επόμενο διάστημα. «Τα πράγματα φαίνονται ότι πάνε καλύτερα αλλά έως ότου η κατάσταση βελτιωθεί θα μας τον “φάει σιγά – σιγά τον Φλεβάρη”» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Παγώνη τόνισε ότι στις μονάδες των νοσοκομείων νοσηλεύονται ακόμα κυρίως ασθενείς με επιπλοκές από την μετάλλαξη Δέλτα και ανεμβολίαστοι. Ειδικότερα ανέφερε ότι στις απλές κλίνες των νοσοκομείων, βρίσκονται άνθρωποι όλων των ηλικιών και ιδίως άνω των 60 με υποκείμενα νοσήματα ενώ στις ΜΕΘ είναι ασθενείς κυρίως άνω των 70 και πολλοί ανεμβολίαστοι. Απηύθυνε έκκληση στους 300.000 πολίτες άνω των 60 που δεν έχουν ακόμη κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου να προχωρήσουν γιατί μπορεί να τους ασφαλίσει από την μετάλλαξη Όμικρον.

Εξήγησε ότι οι περισσότεροι από αυτούς λανθασμένα σκέφτονται ότι οι έχει πάρει με τις δύο δόσεις τα αντισώματα που χρειάζεται και είναι μια χαρά κάτι που δεν ισχύει. «Πολλοί επιλέγουν να νοσήσουν γιατί πιστεύουν ότι η Όμικρον είναι με πολύ απλά συμπτώματα άρα δεν θα υπάρχει πρόβλημα» σημείωσε.

Σχετικά με τις υποπαραλλαγές της Όμικρον, η Ματίνα Παγώνη εμφανίστηκε καθησυχαστική, λέγοντας ότι τα στοιχεία δεν δείχνουν ότι είναι κάτι το διαφορετικό, είναι επίσης πολύ μεταδοτική και τα συμπτώματα αφορούν το ανώτερο αναπνευστικό σύστημα. «Δεν νομίζω ότι θα είναι χειρότερη από την Όμικρον, είναι περίπου το ίδιο, μπορούμε να την διαχειριστούμε» κατέληξε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.